Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  09:03:29

Επίσκεψη-Πρόγραμμα θέσεων Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας

Ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές και να επισημανθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Υγείας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων στα υπουργεία μετά τις εκλογές, προκειμένου να δοθούν από τον πρωθυπουργό οι κατευθυντήριες γραμμές και να επισημανθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ανά υπουργείο.
Στον μπλε φάκελο που παρέλαβε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, περιλαμβάνονται 20 δεσμεύσεις της νέας διακυβέρνησης για την Υγεία και 21 δράσεις-μεταρρυθμίσεις, η πλειονότητα των οποίων θα πρέπει να έχει προωθηθεί έως το τέλος του έτους.

Ο μπλε φάκελος για την Υγεία: Προσλήψεις και νέος νοσοκομειακός χάρτης
Μεταξύ άλλων αναφέρεται η αύξηση του προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους έως το τέλος της 4ετίας, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για τον οποίο έχουν δεσμευθεί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών, η αναμόρφωση του νοσοκομειακού χάρτη, ενώ συγκεκριμένοι είναι οι στόχοι για τη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών στο σύστημα υγείας: παροχή πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε 7-10 λεπτά από την κλήση σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, μείωση του χρόνου αναμονής για χειρουργικές εξετάσεις κατά 50%, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά 70% και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κατά 80% έως το τέλος του 2027. Εργαλεία για την επίτευξη των στόχων είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της στελέχωσης των υπηρεσιών, τα ψηφιακά μέσα, όπως ψηφιακή εφαρμογή για ραντεβού και η σταδιακή έναρξη της λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline