Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  22:01:43

Φαρμακοβιομηχανία: Ποιους τομείς «σκανάρουν» στην Ελλάδα οι πολυεθνικές

Με την «ελίτ» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτηαύριο στις 10.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα έχει συζητήσεις με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φαρμακοβιομηχανία: Στην Ελλάδα 20 CEOs πολυεθνικών του φαρμάκου
Στο τραπέζι θα τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι το μείζον ζήτημα της μικροβιακής αντοχής ενώ οι προοπτικές νέων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα θα αναλυθούν εκτενώς
Βάσει πληροφοριών κύκλων της αγοράς, στην Αθήνα θα βρεθεί η αφρόκρεμα του κλάδου. Μεταξύ των CEOs που θα δώσουν το παρόν είναι της Pfizer, της Johnson & Johnson, της Novo Nordisk, της Merck Group, της Boehringer-Ingelheim, της Bayer, της Sanofi, της MSD, της TEVA, της Lilly.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται οι τομείς που θα μπορούσαν οι κολοσσοί του φαρμάκου να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων αλλά και τοποθέτηση κεφαλαίων σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αποτελούν πεδία τα οποία οι πολυεθνικές «μαρκάρουν» στενά ζυγίζοντας την πιθανότητα να ρίξουν κεφάλαια, διαβλέποντας ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline