Σάββατο 27 Απριλίου 2024  08:33:00

Κομισιόν: «Επιστρατεύει» την Τέιλορ Σουίφτ ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε... την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως η Επιτροπή θα επιστρατεύσει την Αμερικανίδα ποπ σταρ για να κινητοποιηθούν οι νέοι ψηφοφόροι.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Εκλογική χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2024 και ένας βασικός στόχος είναι να κινητοποιηθούν οι νέοι ψηφοφόροι, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών στις 6-9 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε... την έκπληξη σήμερα ανακοινώνοντας πως η Επιτροπή θα επιστρατεύσει για τον λόγο αυτό την Αμερικανίδα ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ.

Σε συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Ετος Νεολαίας (απολογισμό και επόμενα βήματα) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για «τη σημασία των νέων Ευρωπαίων να μετάσχουν στις φετινές ευρωπαϊκές εκλογές».
«Τώρα είναι η στιγμή για εκείνους να έχουν λόγο στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως είναι κρίσιμο να παραμείνει υψηλό το επίπεδο συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων και στις φετινές ευρωεκλογές, όπως συνέβη και το 2019. «Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους, έτσι λειτουργεί», προσέθεσε.

Εξηγώντας τον λόγο που επιστρατεύεται... η Τέιλορ Σουίφτ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η ποπ σταρ απευθύνθηκε μέσω των social media στους νέους Αμερικανούς ψηφοφόρους να εγγραφούν προκειμένου να ψηφίσουν. Την ίδια κιόλας μέρα, όπως εξήγησε, 35,000 νέοι Αμερικανοί προχώρησαν στην εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους.

O Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι η Τέιλορ Σουίφτ θα βρεθεί στην Ευρώπη τον Μάιο και μάλιστα, την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου θα είναι στο Παρίσι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline