Σάββατο 27 Απριλίου 2024  10:31:15

Βραβεία Bafta 2024: 11 υποψηφιότητες για τον Γιώργο Λάνθιμο και το Poor Things

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία Bafta, τα οποία τιμούν τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς στη μεγάλη οθόνη.

Τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTAs) ετοιμάζονται να τιμήσουν για 77η χρονιά τους ανθρώπους που με το έργο τους συνεισέφεραν την χρονιά που πέρασε στην τέχνη του σινεμά.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις φετινές υποψηφιότητες, όπως αυτές ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (18/01), ο Christopher Nolan μοιάζει πανέτοιμος να κερδίσει το πρώτο του Bafta, καθώς η ταινία «Oppenheimer» έλαβε συνολικά 13 υποψηφιότητες. Καταπόδας ακολουθούν ο Γιώργος Λάνθιμος με το «Poor Things», ο Martin Scorcese με τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» και o Jonathan Glazer με τη «Ζώνη Ενδιαφέροντος».
Παρόλο που ο 53χρονος Nolan έλαβε το βραβείο Britannia από τα Bafta το 2010 και έχει προταθεί οκτώ φορές για προηγούμενες ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των «Dunkirk» και «Inception», δεν έχει κερδίσει ακόμη ούτε Bafta ούτε Όσκαρ.

Η ταινία Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου ήρθε δεύτερη με 11 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, καθώς και για καλύτερης ερμηνείας για την Emma Stone. Η Stone θα αναμετρηθεί με τις Margot Robbie (Barbie), Carey Mulligan (Maestro), Sandra Huller (Anatomy of a Fall), Fantasia Barrino (The Color Purple) και την Vivian Oparah του «Rye Lane» – αλλά όχι με την Greta Lee του «Past Lives», ούτε με την Lily Gladstone, η οποία θεωρούνταν η βασική αντίπαλος της Stone, μετά την κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς.

Η 77η τελετή των Βραβείων BAFTA θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον βρετανό ηθοποιό David Tennant.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline