Τρίτη 30 Απριλίου 2024  16:23:45

Ο A. Τσίπρας αναζητεί διέξοδο στο Σκοπιανό.

Το Μαξίμου για μια φορά ακόμη δεν προέβλεψε και στη συνέχεια υποβάθμισε τις αντιδράσεις στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα δυσκολευόταν να κατανοήσει τέτοιου είδους ευαισθησίες λόγω του διεθνισμού που τον χαρακτηρίζει.

Τώρα όμως ο κ.Τσίπρας άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία, την οποία επιθυμεί διακαώς ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός παράγοντας τον οποίο θέλει να ικανοποιήσει, κινδυνεύει να μην περάσει από την Βουλή.

Αναζητεί διέξοδο. Ενώ απέρριψε την ερμηνευτική δήλωση των δύο πρωθυπουργών του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, αναφορικά με τη μακεδονική γλώσσα η οποία έχει σλαβική προέλευση και την εθνότητα, που ήταν μία πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τώρα ψάχνει για άλλο σωσίβιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εστία" ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να υπάρξει πρόσθετο πρωτόκολλο το οποίο θα είναι ερμηνευτικό της Συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να μην υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα σε ό,τι αφορά στη γλώσσα και το έθνος.

Το πρωτόκολλο θα ενταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών ως παράστημα, το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Την υπόθεση έχει αναλάβει να προωθήσει ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης.
Η ουσία είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε στο πόδι και τώρα το Μαξίμου τρέχει να βουλώσει τρύπες!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline