Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  15:26:51

Θωμαΐδης: 3.000 κρούσματα ημερησίως και από εβδομάδα

Την εικόνα της πανδημίας στην χώρα σκιαγράφησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, προβλέπεται πως την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 3.000 ημερησίως.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης».

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι, «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως «αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων». Παράλληλα προέβλεψε πως «είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

Γώγος: Το ΕΣΥ είναι σε μεγάλη πίεση

Από πλευράς του, ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την ελπίδα «τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάσουν βελτίωση, εξισορρόπηση, γιατί το ΕΣΥ είναι σε πολύ μεγάλη πίεση». Παράλληλα σημείωσε ότι «ο Μάρτιος θα χαρακτηριστεί από την αποφόρτιση στο σύστημα, τη δυνατότητα επαρκούς νοσηλείας και να ελεγχθεί η επιδημία. Ο Απρίλιος θα λειτουργήσει περισσότερο εκτονωτικά για να λειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες, και ελπίζω ο Μάιος να λειτουργήσει σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline