Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  21:16:09

Η διαφοροποίηση του Χαρ. Αθανασίου

Τελευταία διαφοροποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν αυτή του Χαράλαμπου Αθανασίου, ανώτατου δικαστή και βουλευτή Λέσβου ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο εξέφρασε την ανησυχία του για τον όρο «εξίσου» ή «ισοτίμως». «Αν με το εξίσου εννοείται ισοτίμως τότε προτείνω να χρησιμοποιηθεί αυτός τελευταίος όρος που δεν προσφέρεται για παρερμηνείες.

Διότι το ισοτίμως προσδίδει αξιακή συμμετοχή των γονέων ενώ το εξίσου χρονική» πρόσθεσε. «Αν και αυτό θα ήταν περιττό γιατί με άλλες διατάξεις εξασφαλίζεται η ισότητα των γονέων. Το εξίσου θα δημιουργήσει προβλήματα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον επισήμανε ότι «η αρχική διατύπωση της Επιτροπής που πρότεινε το ρήμα αποφασίζει για τις πράξεις του 1516 ήταν πιο επιτυχής γιατί η έκφραση ενημέρωση του άλλου γονέα θα τορπιλίζει τις σχέσεις των γονέων και θα εκτινάξει τις αντιδικίες. Διότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται και θα δημιουργηθεί πρόβλημα ενώ το αποφασίζει είναι πιο δόκιμο».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στη διάταξη που επιβάλλει τεκμήριο επικοινωνίας για χρόνο ίσο κατ' ελάχιστον με το 1/3. «Επίσης νομίζω ότι δεν πρέπει να μην διατηρηθεί στη διάταξη του 1520 το τεκμήριο για το 1/3 του συνολικού χρόνου όσο αναφορά το δικαίωμα επικοινωνίας με το τέκνο, κι αυτό παρά την αδόκιμη διατύπωση δεδομένου δε νοείται να τεκμαίρεται ο χρόνος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline