Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:36:03

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Απέκτησε μεγαλύτερη παγκόσμια δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα για τα Γλυπτά

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Επέστρεψα χτες από το Λονδίνο. Δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε για το θέμα πως: «Αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη βρετανική. Είναι θέματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν τον χρόνο και σε αυτό το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline