Κυριακή 28 Απριλίου 2024  16:26:58

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης επέλεξε σε αυτή την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση να δηλώσει απών

Εσείς που λέτε ότι θέλετε τόσο πολύ τη διαλεύκανση και να χυθεί άπλετο φως, εφόσον κατατεθεί αίτημα για προανακριτική θα το ψηφίσετε; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κατά την τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «ο Μητσοτάκης επέλεξε σε αυτή την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση να δηλώσει απών. Όπως απόντες είναι οι βουλευτές. Επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς του και τους βουλευτές του οι οποίοι βέβαια δεν είναι και πολλοί στην αίθουσα. Όλη η Ελλάδα βοά και ούτε 20 από τους 158 δεν έχουν έρθει να υπερασπιστούν την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, «το επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στην πρόληψη του δυστυχήματος. Επέδειξε όμως εξαιρετικά αντανακλαστικά στη συγκάλυψη». Πρόσθεσε πως «η υπόθεση των Τεμπών είναι έγκλημα. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναλάβουμε την ηθική και πολιτική ευθύνη να ξεκινήσει νέα διαδικασία για τη διερεύνησή του, με τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής».

Καταληκτικά τόνισε ότι «η μη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα αποτελέσει μια μείζονα αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του. Θα αποτελέσει μια δύναμη αμφισβήτησης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, του ήδη πληγωμένου κράτους δικαίου και των θεσμών μας. Και θα διεγείρει τα πιο απολίτικα αντανακλαστικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline