Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  10:58:10

Πετρέλαιο: Πτώση που ξεπέρασε το 2%

Μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που σηματοδότησε μείωση της ζήτησης.

Πτώση που ξεπερνά το 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, η οποία σηματοδότησε μείωση της ζήτησης. Επιπλέον οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές που πέρα από την αγορά πετρελαίου οδήγησαν σε ευρύτερο ξεπούλημα των μετοχών παγκοσμίως.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,9 δολάρια ή 2,1%, στα 88,16 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 2,12 δολάρια ή 2,5%, στα 83,27 δολάρια το βαρέλι.

Wall Street: Ελέγχει τις πιέσεις

Το συμβόλαιο αναφοράς πετρελαίου υποχώρησε σχεδόν 2% υψηλότερα την Τετάρτη. Υποχώρησε αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει μια αναμενόμενη εισβολή στη Γάζα έως ότου μπορέσουν να αναπτυχθούν αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στην περιοχή.

Οι φόβοι για εξάπλωση της σύγκρουσης, που θα μπορούσε να εμπλέξει το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή, έχουν υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η νευρικότητα κάνει επίσης τους επενδυτές να απομακρύνονται από περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο.

«Βλέπουμε ευρεία αποστροφή κινδύνου στις αγορές με τις οικονομικές ανησυχίες να φαίνεται να είναι ο βασικός μοχλός αυτού», δήλωσε ο αναλυτής του OANDA, Κρεγκ Ερλαμ.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν προς το 5% την Πέμπτη παρασύροντας τις μετοχές σε όλο τον κόσμο σε χαμηλά πολλών μηνών.

Επιπλέον, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια το τρίτο τρίμηνο, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, πίεση στις τιμές του μαύρου χρυσού του άσκησε η άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, υποδηλώνοντας ασθενή ζήτηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline