Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:01:28

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κρατά τις 1.300 μονάδες. Ποιές μετοχές ανέβηκαν και έπεσαν, ποιών επιχειρήσεων.

Να εδραιωθεί πάνω από τις 1.300 μονάδες, ένα επίπεδο που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο, επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έχει αρκετούς τίτλους του σε αρνητικά εδάφη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,08% στις 1.307,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.157,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,60% στις 1.078,63 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ανοδικές διαθέσεις ανοίγει το 2024

Παραμένει η εορταστική ραστώνη

Αν και η αγορά κινείται σταθερά σε θετικά εδάφη από την έναρξη της συνεδρίασης, οι συναλλαγές εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Η εορταστική ραστώνη παραμένει, αν και δεν λείπουν και οι κινήσεις που δείχνουν στρατηγικές τοποθετήσεις, με επιλεγμένους τίτλους, όπως η ΔΕΗ, να ξεχωρίζουν ήδη.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές. Όχι τόσο από τα μικρά χαρτοφυλάκια, αλλά κυρίως από τους ξένους αναλυτές, που παραμένουν θετικοί για την ελληνική αγορά. Και βασικός καταλύτης σε αυτή τη στάση είναι ότι η αγορά έχει ως βασικό σενάριο την είσοδο ξένων θεσμικών που μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση στα τρέχοντα επίπεδα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα έναντι διεθνών αναταράξεων. Αναταράξεις που ενδεχομένως να μην είναι πολύ μεγάλες, ως είθισται σε... προεκλογικές χρονιές στις ΗΠΑ.

Τεχνικά, τώρα, η αγορά πρέπει να διαπεράσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.300 μονάδων, η οποία εμποδίζει βραχυπρόθεσμα τον γενικό δείκτη. Μία κατοχύρωση θα μπορέσει να δώσει και πάλι κίνηση στο πολύ σημαντικό επίπεδο των 1.330-1.350 μονάδων, ενώ η ζώνη των 1.270 μονάδων είναι στήριξη, με επόμενη τις 1.258 μονάδων, η οποία αν χαθεί θα ανέκοπτε την καλή εικόνα του τελευταίου διαστήματος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη 2,69% και 2,19% αντίστοιχα, με τις ΕΛΧΑ, Εθνική, Eurobank, Λάμδα, Βιοχάλκο, Autohellas, ΟΤΕ και Motor Oil να κινούνται με άνοδο που ξεπερνά το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Titan, Quest και Cenergy.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline