Σάββατο 4 Μαϊου 2024  06:26:33

Σε χίλια κομμάτια οι αρχηγίσκοι στον χώρο της Ακρας και μη Δεξιάς, χωρίς έναν Καρατζαφέρη να τους ενώσει. Κλονισμός Βελόπουλου από τους αποκεφαλισμούς βουλευτών, τον αρχηγισμό και την ανάκριση για «μαύρα έσοδα». Κύριο

Μπογδάνος και Βελόπουλος φέρονται να αναζητούν περιθώρια συνεργασίας για τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Θλιβερή εικόνα φουσκωμένων εγωισμών, υπερτιμημένων φιλοδοξιών, αρχηγίσκων μιας μικρής ομάδας και μεγαλόστομων «εθνικών –πατριωτικών» διακηρύξεων για την τύχη του τόπου. Διάσπαση και διάλυση επικρατεί στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία καθώς μετά την εμφύλια

αλληλοεξόντωση με προσφυγές στον Άρειο Πάγο, καταγγελίες για αποστασίες και αποκαλύψεις για «μαύρο» χρήμα , ο κατακερματισμός συνεχίζεται, η εμφύλια ψυχολογία παραμένει, ενώ ορισμένοι αμετανόητοι προκρίνουν την ανάγκη σχηματισμού κοινού μετώπου.

Επικεφαλής αυτών των καθυστερημένων, απεγνωσμένων σχεδόν προσπαθειών φαίνεται πως μπαίνουν οι Κυριάκος Βελόπουλος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος οι οποίοι με δηλώσεις και αναρτήσεις τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων που κόπηκαν ή αναμένεται να κοπούν από τον Άρειο Πάγο προκειμένου να κατέβουν ως συνασπισμός δυνάμεων στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για «πανστρατιά όλων των δυνάμεων που παράνομα κόπηκαν στον Α. Πάγο για να τσακίσουμε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΝΔ! Μη συμπεριφέρεστε όπως τον 2ο αι πΧ, που οι Ρωμαίοι τσάκιζαν Έλληνες και οι Έλληνες σκοτωνόταν μεταξύ τους! Έτσι οι Ρωμαίοι υποδουλώσαν όλους τους Έλληνες».

Από την πλευρά του ο κ Μπογδάνος έσπευσε να σχολιάσει πως οι δηλώσεις Βελόπουλου «για πανστρατιά των πατριωτικών κομμάτων μετά από τις εκλογές της 21/5 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δείχνει πολιτική ωριμότητα. Στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση».

Πάντως, ο στόχος για σχηματισμό κοινού μετώπου μοιάζει φιλόδοξος και αντιφατικός με όσα έχουν πράξει οι ηγέτες των δεξιών σχηματισμών το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα Εμφιετζογλου - Μπογδανου κόπηκε από τον Άρειο Πάγο μετά από προσφυγή που έκανε συνεπωνυμο κόμμα που κινείται στον πατριωτικό χώρο για «ονοματοκλοπή».

Επίσης, ο κ. Μπογδάνος προσέφυγε και ο ίδιος κατά του κόμματος "Πατρίδα" της Αφροδίτης Λατινοπουλου πετυχαίνοντας την "αποβολή" της από τις εκλογές.

Παράλληλα, ο εμφύλιος στο εσωτερικό του κόμματος Βελόπουλου οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες και στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος.

Την ίδια ώρα στελέχη της Ελληνικής Λύσης και της Εθνικής Δημιουργίας των Τζήμερου - Κρανιδιώτη ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς για κηραλοιφές, ρούβλια και δεκανικία της κυβέρνησης.

2. Δεξιά σφήνα από δεξιά στη ΝΔ, με φιλοδοξίες ζημιάς αλλά και αρνητικούς αυταρχισμούς
Οι δημοσκόποι δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε το αγκάθι της Ακροδεξιάς στα πλευρά του, τώρα θα ήταν βέβαιος νικητής. Και όντως ο εθνικιστικός κύκλος, που ευνοήθηκε κατά τρόπο προκλητικό από τον κ. Μητσοτάκη το 2019 για αμιγώς εκλογικούς σκοπούς στην εποχή των αντιδράσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και γιγαντώθηκε στη βάση του Μεταναστευτικού και της τελευταίας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης πιέζει τη Νέα Δημοκρατία, ιδιαιτέρως στη Βόρειο Ελλάδα.

Η Ελληνική Λύση του τηλεπωλητή Βελόπουλου, αλλά και τα μικρότερα σχήματα που κινούνται προς διεκδίκηση των ψήφων τής άλλοτε ανθηρής ναζιστικής Χρυσής Αυγής συνιστούν σοβαρή απειλή για το κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Ο συγκεκριμένος κύκλος δυνητικά μπορεί να προσεγγίσει και το 10%, αν για παράδειγμα το κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη κατέλθει στις εκλογές και επιτύχει την έγκριση του Αρείου Πάγου.

Αλλά ακόμη και αν δεν κατέλθει στις εκλογές, ο κύκλος των ψηφοφόρων του κόμματός του, που είναι αρνητές των πάντων και ποτισμένοι με αντισυστημικό μίσος, θα αναζητήσουν έκφραση και θα αφαιρέσουν δυνητικούς ψηφοφόρους από τον κ. Μητσοτάκη, ιδιαιτέρως εκείνους που τον ψήφισαν το 2019 επειδή τους υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει, θα καθυστερήσει ή έστω τους έκλεισε το μάτι ότι θα καταστήσει ανενεργή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμη και η τελευταία εσωτερική σύγκρουση στο κόμμα του Βελόπουλου γι' αυτόν τον κύκλο των αντισυστημικών και πλανημένων από τους χρυσαυγίτες του κ. Κασιδιάρη ψηφοφόρων έγινε. Αυτούς διεκδικεί ο λαοπλάνος τηλεπωλητής και για αυτούς εξοστράκισε τους στενότερους των συνεργατών του.

Αλλά είπαμε, στην πολιτική όλα κάποια στιγμή πληρώνονται. Οπως ο κ. Τσίπρας πληρώνει την επιλογή Βαρουφάκη, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης πληρώνει εκείνο το σφιχταγκάλιασμα με την Ακροδεξιά το 2019.
Το δυστύχημα είναι, όπως λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι η σταθερότητα της χώρας κρέμεται από τη στάση των «παλαβών» της μιας και της άλλης πλευράς...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline