«Ο Πάπας Λέων ο ΙΔ ' αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση τις πρώτες ήμερες της ερχόμενης εβδομάδας και να πάρει εξιτήριο μετά από επτά ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνο
Σύμφωνα με πηγές της Αγίας Έδρας, ο ποντίφικας είναι πολύ πιθανό να εισαχθεί στην καθολική πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης μεθαύριο, Τρίτη (13.10.2026).
Την ανακοίνωσή έκανε ο 71χρονος Πάπας κατά την καθιερωμένη κυριακάτικη (11.10.2026) ευλογία του μεσημεριού.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πρόσθετες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
«Επιθυμώ να εκφράσω στον Πάπα Λέοντα την προσωπική μου εγγύτητα, όπως και ολόκληρης της ιταλικής κυβέρνησης, για την δοκιμασία που καλείται να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε σε γραπτή της ανακοίνωση, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
«Η νηφαλιότητα και η ηρεμία με την οποία ο ποντίφικας αναφέρθηκε σήμερα στην δοκιμασία αυτή, μετά την προσευχή του Άντζελους, μας καθιστά αισιόδοξους. Είμαι βέβαιη ότι δεν θα λείψει, επίσης, η στοργή και η στήριξη του ιταλικού λαού», ολοκλήρωσε η Μελόνι.