Κυριακή 28 Απριλίου 2024  23:08:50

Δεν αρκούν οι τρεις εβδομάδες, οι οποίες τον Οκτώβριο έφτασαν τους ....δύο μήνες. Όλα κλειστά έως 28/2 σε όλα τα σχολεία, σε όλο το λιανεμπόριο (ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρονικά, βιβλία κ.α.) σε όλη την εστίαση και αναψυχή. Κύριο

Καθολικό lockdown από αύριο στην Αττική,ενώ ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες και το Μαξίμου επέλεξαν όχι τις δύο αλλά τις τρείς εβδομάδες σε πρώτη διάρκεια να ομιλούν για μέτρα διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως είχαν δηλώσει ότι είναι απαραίτητες για πρώτα καλά αποτελέσματα οι καθηγητές Θεοδ. Ψαλτοπούλου, Δημ. Σαρηγιάννης κ.α.

Συμφωνημένη εξαγγελία το πρωί από τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και πολλούς καθηγητές της αρμόδιας Επιτροπής. Τελικά εισηγήθηκαν νέα απαγορευτικά μέτρα, όπως εκείνα τον περασμένο Οκτώβριο , τα οποία εξαγγέλθηκαν να είναι τελικα όχι δύο εβδομάδες για να διαρκέσουν τελικά επί δύο μήνες με ψήφους 18 υπέρ και με 8 ψήφους(μάλλον ήθελαν πιο αυστηρά , εκτεταμένα και διαρκείας μέτρα).. Το Μαξίμου επέλεξε τις τρείς εβδομάδες.

Οι ειδικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους, η οποία εστιάστηκε σε τρία στοιχεία των τελευταίων ημερών που τους έχουν θορυβήσει. Την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία, την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ και στην συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα θα κρατήσουν για ένα χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας, στις 28 Φεβρουαρίου δηλαδή.

Στη συνέχεια, αν η πανδημία έχει υποχωρήσει και τα νοσοκομεία δεν δέχονται μεγάλη πίεση, θα επιστρέψουμε στη σημερινή κατάσταση. Δηλαδή με ανοικτά σχολεία, click away στα καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα».

Κλείνουν σχολεία και καταστήματα

Βάσει της εισήγησης αλλά και της εμπειρίας από άλλες περιοχές σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και προσωπικής υγιεινής καθώς και η λειτουργία των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά αναμένεται να είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Θα ανασταλεί, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών και τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Αναμένεται επίσης αύξηση της τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί

Εισήγηση για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη

Στο στόχαστρο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, για την οποία υπήρξε εισήγηση να κλείσουν τα σχολεία και τα καταστήματα, όπως ακριβώς θα γίνει και στην Αττική.

Πέρα λοιπόν από το Λεκανοπέδιο, το ζήτημα της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ήταν και αυτό ψηλά στην ατζέντα της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου και της συνεδρίασης των ειδικών.

Η εισήγηση αυτή φαίνεται πως έγινε με βάση τα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία από τη συμπρωτεύουσα, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, ενώ έχουν εντοπιστεί στελέχη τόσο της βρετανικής όσο και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση αυτή απορρίφθηκε, αλλά σίγουρα το ζήτημα θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την Αττική και τη Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται και αυτή στις «κόκκινες» περιοχές όπου τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με click away και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 21:00 τις καθημερινές και στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline