Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  03:26:38

Δεν λογάριασαν ούτε Μαξίμου ούτε λοιμωξιολόγοι και Κικίλιας τις προειδοποιήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη για τις συνέπειες σε αγορά και εμπόριο. Κύριο

Διχογνωμία στην κυβέρνηση, φοβάται για την οικονομία ο Γεωργιάδης.

Τις ίδιες ώρες κατά τις οποίες χθες, το Μαξίμου μεθόδευε μετά τις ειδοποιήσεις του καθηγητή Σωτήρη. Τσιόδρα για τη επιεδείνωση των δεικτών της επιδημίας , με προετοιμασία και επαφές για τα αυστηρά μέτρα και περιορισμούς στην αγορά, με πρώτο το λιανεμπόριο για την μείωση των κρουσμάτων, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μάλλον «εξεπλάγην» από την «βόμβα» που πυροδότησε ο Βασίλης Κικίλιας. Δεν τον είχε ενημερώσει κανείς, δεν τον κάλεσαν καν να παραστεί στην ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις ερήμην του, Παρότι ο κ. Γεωργιάδης όπως και ο αναπληρωτής υπουργός κ.Παπαθανάσης είναι οι αρμόδιοι υπουργοί για το εμπόριο και την όλη κατάσταση στην αγορά.

Ανενημέρωτος και αποκλεισμένος, ο Υπουργός Ανάπτυξης με δικαιολογημένη ανησυχία για τα οικονομικά δεδομένα (3 δισ. € κοστίζει κάθε μήνας που η χώρα βρίσκεται σε lockdown) ΄προέβη σε επίμονες δηλώσεις ότι «αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός Υγείας τι να σας πω. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι...».

Συνεχίζοντας ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι εφόσον «ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ναι μεν η δημόσια Υγεία είναι πάνω απ' όλα, εντούτοις και η οικονομία δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, αναγνώρισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη, ενώ προσέθεσε πως εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι το σημερινό lockdown σε σχέση με αυτό του περασμένου Μαρτίου είναι τα κλειστά σχολεία και το click away στην αγορά. «Δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας χωρί καμμία ενημέρωση του κ.Γεωργιάδη επισήμανε ότι θα προτείνει σκληρό lockdown, καθώς τα κρούσματα δεν βαίνουν μειούμενα. «Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, θα χρειαστεί ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή», είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline