Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  08:55:46

Πιερρακάκης, Συρίγος και Αβραμόπουλος φέρουν ανατροπές στην λίστα βουλευτών του 2019 στην Α΄ Αθηνών σε νέες εκλογές.. Πέμπτη από πρώτη η Όλγα Κεφαλογιάννη. Κύριο

Πολύ χαμηλά σε σημερινή δημοσκόπηση οι Σκυλακάκης, Ταραντίλης, Τεντόμας, Νικολάου και Μπογδάνος.

Με 42,32% έναντι 31,3 % του ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη Νέα Δημοκρατία στην Α, Αθηνών φαίνεται να διευρύνει την πρωτιά της σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, όπου η Ν Δ καταγράφει ισχυρό προβάδισμα της τάξεως 17.3%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα επίσης καταγράφεται η αξιολόγηση των εν ενεργεία κυβερνητικών βουλευτών, καθώς και η δημοφιλία πολιτικών προσώπων τα οποία ακούγονται για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, και βάσει των ευρημάτων δείχνουν να αλλάζουν τις ισορροπίες.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών στην οποία η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 είχε εκλέξει 7 κοινοβουλευτικές έδρες.

Στη μέτρηση πέρα από τους εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τις δυνάμεις τους στη συγκεκριμένη περιφέρεια μετρούν – ως πιθανές υποψηφιότητες- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Opinion Poll πρώτος με συντριπτική διαφορά στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 48,5%, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 28,6%.

Τρίτος στη σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων της Α΄ Αθηνών είναι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με 27,5% και ακολουθεί η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη με 24,4%.

Στην προτίμηση των πολιτών έπεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι εν ενεργεία βουλευτές της Α΄ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή με 21,9 και 21,2% αντίστοιχα. Ωστόσο για τις επόμενες εκλογές οι προτιμήσεις αλλάζουν αρκετά

Οι «δυνατές» υποψηφιότητες σε νέες εκλογές

Οι ερωτηθέντες δεν κλήθηκαν να απαντήσουν μόνο για τις επιδόσεις των εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο ερώτημα αν σε περίπτωση εθνικών εκλογών, μαζί με τους υπάρχοντες βουλευτές υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο και επιπλέον υποψηφιότητες. Για την Α' Αθηνών, πάλι πρώτος με μεγάλη διαφορά έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 48,5% , ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 28,6% και τρίτος ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με 27,5%. Στην Α' Αθηνών, πάντως, κάνει δυναμική επανεμφάνιση ο πρώην Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος με ποσοστό 24,2%, αφού κατατάσσεται πέμπτος με ελάχιστη διαφορά από την τέταρτη Όλγα Κεφαλογιάννη (24,4%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline