Τρίτη 14 Μαϊου 2024  16:59:27

Όλο και χειρότερα.. Στο «βαθύ κόκκινο»-απαγορευτικό (μετά τις 19 περιοχές την Τετάρτη...) από σήμερα Φωκίδα και Ανώγεια. Στα πρόθυρα με «κόκκινο» άλλοι δέκα νομοί. Κύριο

Οι οκτώ σε Μακεδονία και Κρήτη και οι άλλοι δύο σε Ιωάννινα και Ζάκυνθο.

Νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα Σάββατο η Φωκίδα και τα Ανώγεια μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Αναλυτικά, «στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59».
Παράλληλά, όπως είπε η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. «Στην Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη στο 'βαθύ κόκκινο' όπως είχαμε ενημερώσει, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Περιοχές... μια ανάσα από το «βαθύ κόκκινο»

Επιπλέον, ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο. Οι έξι στη Μακεδονία, οι δύο στην Κρήτη και από μια σε Ήπειρο και Ιόνιο.
«Γι' αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων» υπογράμμισε.

3.3.2020.....Σε απόλυτη καραντίνα, η μισή «κάτω Ελλάδα»- 19 περιοχές και πόλεις σε Στερεά, Πελοπόννησο, Ιόνιο, Αιγαίο Αττική, Κρήτη.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 23:43

Οι απόλυτες απαγορεύσεις στην κοινωνία, στην καθημερινή ζωή, στην αγορά, στην εργασία, το λιανεμπόριο, στα σχολεία.
Στο «βαθύ κόκκινο» των μεγάλων απαγορεύσεων μπαίνουν από σήμερα Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η τέλεση γάμων μνημοσύνων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων. Επίσης χωρίς την παρουσία πιστών-κοινού θα γίνονται οι προσευχές και λειτουργίες- τελετές στους διάφορους ναούς.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.
Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Το λιανεμπόριο από την Πέμπτη – Σε ποιές περιοχές κλείνουν και πόσο τα καταστήματα.
Αλλαγές και στο λιανεμπόριο φέρνουν οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη, στις 06:00, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις 19 περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα καταστήματα λιανεμπορίου θα λειτουργούν μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.
Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και στον Δήμο Καλυμνίων τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, επισήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε όλη τη χώρα, για να τονίσει ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 1.900 κρούσματα ανά μέρα, ενώ φαίνεται ότι τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες 15 μέρες, ενώ ο δείκτης θετικότητας αγγίζει το 4%.
Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.500 ενεργά κρούσματα που εντοπίζονται κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 20-60 ετών, που εμφανίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα.

Αναφερόμενη ειδικά στο επιδημιολογικό φορτίο, έκανε λόγο για αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Αττική, με περίπου 8.400 ενεργά κρούσματα σε όλες τις περιοχές, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά. Τόνισε δε ότι υπάρχει αυξητική τάση σε όλη την χώρας. Αναφέρθηκε και στην πίεση στο ΕΣΥ, ειδικά στην Αττική, όπου διασωληνώθηκαν 196 άτομα τις τελευταίες μέρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline