Τρίτη 14 Μαϊου 2024  08:49:36

Τα δώδεκα ονόματα πολιτικών στα τρία νέα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. Ποιά είναι... Κύριο

Οι διορατικές επισημάνσεις του Αλέξη Παπαχελά και το ανησυχητικό 8%.

Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και ίσως πιο ανησυχητικά για την κυβερνητική παράταξη, η οποία αντιμετωπίζει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις άνετη πρωτιά ασύγκριτης για τον Κυρ.Μητσοτάκη αλλά και φαινόμενα αποστασιοποίησης από ψηφοφόρους της του 2019.

Να μη έχουν μετακινηθεί αλλά να μην δίνουν ποσοστά συσπείρωσης πάνω από 40-42 % αλλά πλέον μόνο στο 36-37%μ να εκφράζονται αρνητικά για πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής(κλείσιμο αγοράς, νοσοκομεία)και επιπλέον να αναζητούν ένα «νέο κόμμα» στα δεξιά της ΝΔ , πέρα από Ελληνική Λύση, Χρυσή Αυγή.

Κατά τα 'Παραπολιτικά» χώρο για κόμμα στα δεξιά της ΝΔ βλέπει η «Καθημερινή» του Παπαχελά, δηλαδή του συντηρητικού και όχι ακροδεξιού, χώρου που υφίσταται στα δεξιά της ΝΔ για την ίδρυση νέου κόμματος, με βάση τον τελευταίο γύρω των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, η εφημερίδα, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, που διευθύνει ο Αλέξης Παπαχελάς αποδίδει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση-αν και... βγαίνουν τα κουκιά σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα-στην έλλειψη κάποιας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μπορούσε να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Πέραν της ουσιαστικής παραμέτρου της ιστορίας η οποία έχει να κάνει φυσικά με τη λογική με την οποία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα η καλή εφημερίδα (αφού η Καθημερινή είχε το... δημοσιογραφικό μονοπώλιο αναφορικά με την συγκεκριμένη διαπίστωση), εύλογα προκύπτει το ερώτημα σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται η συγκεκριμένη συγκυρία για μια τέτοια -μάλλον σεναριολογικής φύσεως- ανάλυση.

ΥΓ. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η «Καθημερινή» είχε φιλοξενήσει την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, η οποία για πρώτη φορά δημιούργησε εσωκομματικό ζήτημα στο κυβερνών κόμμα, μιας και ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε-παραμονή της έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία – πως ήταν η κατάλληλη ώρα να εκφράσει το συναίσθημα της λαϊκής Δεξιάς.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ και ο Αλ.Παπαχελάς

Ωστόσο το όλο θέμα χαρακτηρίζεται από περισσότερο βάθος και ουσία, όπως το αποδεικνύουν οι υπάρχουσες τρείς πρώτες νέες κινήσεις αλλά και 'ένα ειδικό ρεπορτάζ της Ιστοσελίδας μας στις 2 Μαρτίου και η πρόσφατη δημοσκόπηση στον ΣΚΑΙ, που σχολίασε με διορατικότητα το θέμα αυτό ο Αλ.Παπαχελάς.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα οι τρείς νέες κινήσεις για κόμματα σε όμορους χώρους με τη ΝΔ(και όχι βέβαια του χιτλερίσκου Κασιδιάρη) είναι οι εξής:

- Των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη
-της κίνησης Γ. Τράγκα- Ραχήλ Μακρή- Δημ.Καζάκη-Ν. Νικολόπουλου και Ν. Καραχάλιου.
-της κίνησης Βαγ. Αντώναρου, Σάββα Τσιτουρίδη, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κρηνιώς Κανελλοπούλου και Χρήστου Ζώη.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ

2.3.2021. ΝΟΝPARERNEWS. GR...Μεγαλύτερη η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ από της κυβέρνησης για την υπόθεση Λιγνάδη, σύμφωνα με την Pulse. Άνετη πρωτιά ΝΔ-Μητσοτάκη αλλά με δύο ρήγματα, που προβληματίζουν. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 23:22

Μειωμένη η συσπείρωση της ΝΔ στο 75%, ενώ και στα δεξιά της ένα 8% ψηφοφόρων του 2019, φέρεται να αναζητά «άλλο κόμμα» πέραν τη Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίψει τις ευθύνες αποκλειστικά στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη, μάλλον αρνητικά επηρέασε την κοινή γνώμη.
Αυτό αποδεικνύεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσίασε ο Σκάι. Η δημοσκόπηση κατέγραψε ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ (38%), έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23%), στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται με 19 μονάδες διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα επιμέρους ερώτημα αφορούσε και την υπόθεση Λιγνάδη, η οποία κυριάρχησε στο πολιτικό σκηνικό, το τελευταίο διάστημα, ανέβασε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ η συζήτηση έφθασε και στη βουλή, όπου συζητήθηκε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έδειξε, ωστόσο, η έρευνα της Pulse, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει τον προφυλακισθέντα πλέον σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη με την κυβέρνηση, καθώς και η διαδικτυακή επίθεση στη ΝΔ με το hashtag «ΝΔ_παιδεραστές» δεν ωφέλησαν καθόλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 59% έκρινε αρνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την υπόθεση Λιγνάδη και μόνον το 34% είδε θετικά την στάση του.

Λιγότερο αυστηρή ήταν η κοινή γνώμη με την στάση της κυβέρνησης, ως φέρουσα την αρμοδιότητα των χειρισμών, και το 51% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της, ποσοστό λιγότερο αρνητικό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ! Ένα 44% αξιολογεί, μάλιστα, θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, στις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση, με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη, ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο θετικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η οροφή του κόμματος δεν φτάνει, κιας παλαιότερα, σε ποσοστό 40% και πάνω με δύο δεδομένα, που προβληματίζουν όπως επεσήμανε στα σχόλια του και ο Αλέξης Παπαχελάς. Αφενός η μειωμένη συσπείρωση της ΝΔ γύρω στο 75% ,ενώ και στα δεξιά της ένα 8% ψηφοφόρων του 2019, φέρεται να αναζητά «άλλο κόμμα» πέραν τη Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline