Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  22:20:58

Θαυμαστό ρεκόρ Κουφοντίνα, στην 61η ημέρα απόλυτης απεργίας πείνας... Εξακολουθεί να διατηρεί πνευματική διαύγεια, χωρίς προβλήματα σε ζωτικά όργανα. Κύριο

Δήλωσε χθες, μετά τα δεύτερη απορριπτική απόφαση στο αναρμόδιο ΣτΕ, ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας

.

Οι οπαδοί του συνεχίζουν κατά ομάδες να προβαίνουν σε μικροπορείες, πέταγμα φυλλαδίων και βανδαλισμούς σε διάφορους «στόχους» στην Αττική και την επαρχία.

Την συνέχιση της απεργίας πείνας αποφάσισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται στον αντι-εξουσιαστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή έρχεται μετά την απόρριψη και από το Συμβούλιο της Επικρατείας του αιτήματος των συνηγόρων του για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» έστω και λίγες ημέρες η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, που έχει προκαλέσει και την αντίδραση του με την πολυήμερη απεργία πείνας.

Φέιγ βολάν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Κουφοντίνα

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, ο Δ. Κουφοντίνας στέλνει μήνυμα μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη, οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- τον επισκέφθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Το μήνυμα που φέρεται να στέλνει είναι το εξής: «Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γιατρός θεωρεί πως ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας.
Η γιατρός φέρεται να είπε ότι ο απεργός πείνας εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.

Δευτέρα 8.3.2021. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν, διανύει την 59η ημέρα απεργία πείνας. Την περασμένη Παρασκευή με απόφαση των γιατρών και μετά από εισαγγελική διάταξη, ο Κουφοντίνας ενυδατώθηκε αφού παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια:

"Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας", ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Μάλιστα νεότερη εισαγγελική διάταξη ζητεί από τους γιατρούς να πράξουν ότι είναι ιατρικώς αναγκαίο για να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline