Τρίτη 14 Μαϊου 2024  15:23:44

Ακόμα δεν φτάσαμε στην κορύφωση, για να αρχίσουν μείωση- χαλάρωση... Προβλέψεις ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι εξίσου κακή και ίσως χειρότερη. Βέβαιη η παράταση Lockdown έως τα τέλη Μαρτίου. Κύριο

Δραματικές οι εισηγήσεις των ειδικών – Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα. Αγκάθι ο αριθμός των διασωληνώσεων, οι χιλιάδες μολύνσεις καθημερινά, οι πορείες και η έλλειψη μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης.

1.Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, με τις τελευταίες αναλύσεις των λυμάτων τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη, να μαρτυρούν μια ζοφερή εικόνα.

Μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι ανάλυση των λυμάτων της Αττικής συνεχίζει να δείχνει ότι το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Μας ανησυχεί γιατί μεταφράζεται σε συνεχώς νέα κρούσματα και σταθερή διάδοση» σημείωσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι αυτό ίσως οφείλεται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.
«Ενδεχομένως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία διάδοση η οποία είναι 'κάτω από το ραντάρ' και οφείλεται ενδεχομένως σε ασυμπτωματικούς» κατέληξε ο καθηγητής.

2.«Θα έχουμε άλλα προβλήματα στο μέλλον» και προβλέψεις επιστημόνων ότι η κορύφωση των κρουσμάτων θα φτάσει το χρονικό διάστημα 20-25 Μαρτίου και θα αρχίσει πολύ σταδιακά, πολύ αργά η πρώτη των αρνητικών συντελεστών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στους χιλιάδες ασθενείς, στους δεκάδες θανάτους, στις εκατοντάδες διασωληνώσεις.

3.Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν περιορισμοί, όπως αυτοί στην άθληση», ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις πολιτών, καθώς «θα έχουμε άλλου είδους προβλήματα στο μέλλον».

Ακόμη, είπε ότι στην Επιτροπή των ειδικών, που εισηγούνται τα μέτρα στην κυβέρνηση, θα πρέπει εκτός από ιατρούς να μετέχουν και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, όπως οικονομολόγοι, ώστε οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις να αφορούν όχι μόνο το «ιατρικό κομμάτι», αλλά συνολικά τις ανάγκες της κοινωνίας.

4..Αγκάθι διαρκές ο αριθμός των διασωληνωμένων. Επέλαση της βρετανικής μετάλλαξης. Ο κορωνοϊός μαστίζει την Αττική – έξι περιοχές με 3ψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Δύσκολη αποδείχθηκε και η χθεσινή ημέρα για τη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.570 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Δύσκολη αποδεικνύεται και η σημερινή ημέρα για τη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 2.570 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Από αυτά, τα περισσότερα εντοπίζονται στην Αττική, με το Λεκανοπέδιο να δίνει 1.282 μολύνσεις, δηλαδή σχεδόν τις μισές της χώρας.
Εξ' αυτών, οι περισσότερες -όπως κάθε μέρα- εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με 317 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις. «Πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλεί και ο Πειραιάς, ο οποίος καταγράφει 226 κρούσματα.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 210 μολύνσεις.

Η κατανομή στο Λεκανοπέδιο

• Κεντρικός Τομέας Αθηνών 317
• Πειραιάς 226
• Δυτικός Τομέας Αθηνών 210
• Βόρειος Τομέας Αθηνών 160
• Ανατολική Αττική 141
• Νότιος Τομέας Αθηνών 144
• Δυτική Αττική 67
• Νησιά του Αργοσαρωνικού 17

Αναλυτικά η κατανομή

arg1

arg2

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline