Τρίτη 14 Μαϊου 2024  08:39:51

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα: Διχασμένοι οι επιστήμονες - Η απάντηση της Πελώνη

Η μετακίνηση εκτός νομού όσο οδεύουμε στο Πάσχα απασχολεί τους περισσότερους πολίτες που θέλουν να πάνε στα χωριά τους. Οι εκτιμήσεις για το εάν τελικά θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, παρά την πανδημία του κορονοϊού, είναι πολλές και οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτραπεί ή όχι.

Πιο πρόσφατη δήλωση για το αν θα πρέπει να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού είναι η άποψη του καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για τις μετακινήσεις. «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Ακόμα είμαστε στον Μάρτιο και δη σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και την πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ» ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, καθώς το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας είναι επιβαρυμένο και τα νοσοκομεία γονατίζουν από την πίεση.

Τι ισχύει με τη μετακίνηση εκτός νομού σήμερα

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι υφίστανται κάποιες περιορισμένες ειδικές εξαιρέσεις με την επίδειξη βέβαια των απαραίτητων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχου για την εφαρμογή των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε κάνει γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε εφαρμογή βρίσκεται η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός από εξαιρέσεις που ορίζονται για τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline