Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  16:21:09

Κατά δεκάδες, γύρω στους 200, τους γύρισαν πίσω, χθες με πρόστιμα 300, 500 και 800 ευρώ. Αστείες δικαιολογίες- ψεύδη για μετακίνηση οικογενειών και παραπλάνηση των αστυνομικών. Κύριο

Υπολογίζονται στους 200 οι παραβάτες σε όλα τα διόδια και παράπλευρους δρόμους. 300 για απόπειρα εξόδου, 500 για ψευδή βεβαίωση, 800 για τα δύο αδικήματα.

1. Ευφάνταστοι καραγκιόζηδες, δήθεν επινοητικοί εξυπνάκηδες που υποτιμούν τους άλλους. Με χαρτί γιατρού λχ. ότι δήθεν πάσχουν από «καρδιακή ανεπάρκεια» και ότι χρειάζονται ειδικό γιατρό, οικογενειακό και γνωστό τους, γιατρό στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στη Καλαμάτα κ.α.

Στο κόλπο γιατροί της Περιφέρειας που υπογράφουν μαϊμού δικαιολογητικά ώστε να περάσουν ανενόχλητοι οι εκδρομείς από τον έλεγχο των διοδίων. Μέθοδος που ακυρώνεται από σήμερα, με μόνο αποδεκτό πλέον το ραντεβού με κρατικό νοσοκομείο αναλυτικά.

2. Τη νόσο της καρδιακής ανεπάρκειας που «χτυπά» σύμφωνα με επίσημες έρευνες, έναν στους πέντε Έλληνες, επιστράτευσαν -με συμβουλή γιατρού- κάποιοι συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει να κάνουν Πάσχα στο χωριό πάση θυσία.

Προκειμένου να ξεπεράσουν το σκόπελο των εντατικών ελέγχων στα διόδια και σε άλλα σημεία των εθνικών οδών, ζήτησαν από γιατρούς της περιφέρειας να τους φτιάξουν την τέλεια δικαιολογία, επίσημα σε χαρτί και με σφραγίδα.

Το χαρτί αναφέρει ότι ο τάδε ασθενής που πάσχει «από καρδιακή ανεπάρκεια» χρειάζεται να μετακινηθεί, για παράδειγμα, στον Βόλο, στη Λάρισα
ή στην Πάτρα, για να εξεταστεί από τον προσωπικό του γιατρό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, γιατροί που πληροφορήθηκαν την κομπίνα που στήνεται τις τελευταίες μέρες έχουν ήδη ενημερώσει αξιωματικούς την Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

3.Ξεκίνησε από την Αθήνα για οδοντίατρο στο Κιλκίς: Τον πήρε τηλέφωνο η αστυνομία

Απίθανο σκηνικό στα διόδια των Αφιδνών κατά την διάρκεια ελέγχου σε αυτοκίνητο που έφευγε.
Την εφευρετικότητά τους επιστρατεύουν αρκετοί πολίτες, προκειμένου να περάσουν τα αστυνομικά μπλόκα στα διόδια και να φτάσουν τελικά στα χωριά τους, προκειμένου να περάσουν εκεί τις μέρες του Πάσχα.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, κατά την διάρκεια των ελέγχων λαμβάνουν χώρα διάφορα ευτράπελα με τις δικαιολογίες που ακούγονται από τους επιβάτες των οχημάτων. Ένα από αυτά μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής, ο ΣΚΑΙ.
Η Ηλιάνα Πετρή μετέφερε το εξής περιστατικό από τα διόδια των Αφιδνών.

Σε έναν από τους ελέγχους λοιπόν που έκαναν οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ, άκουσαν από μία οικογένεια να λέει πως ξεκίνησε από την Αθήνα για το Κιλκίς, προκειμένου να επισκεφτούν τον οδοντίατρό τους.
Μόνο που έπεσαν στην περίπτωση, καθώς δειγματοληπτικά η αστυνομία επιβεβαιώνει τέτοιες δικαιολογίες.
Έτσι, επικοινώνησαν με τον συγκεκριμένο οδοντίατρο τον οποίο πήραν τηλέφωνο, όμως δεν επιβεβαίωσε το ραντεβού, με αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο της οικογένειας να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

4. «Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline