Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  08:52:32

Ξαναμπήκαμε στην....κανονικότητα με τη «βαρειά εγκληματικότητα» και πάλι : Στυγερές δολοφονίες, συμμορίες σε δράση και σκληρές ληστείες από τον Απρίλιο και μετά. Κύριο

Οι ειδικοί εκτιμούν πως τα πράγματα με τη λεγόμενη «βαρειά-σκληρή εγκληματικότητα» θα χειροτερέψουν το καλοκαίρι και κατά τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν. Θα γίνει πιο αιματηρή, με πολλά θύματα στους δρόμους και μέσα στα σπίτια.

Το βίαιο έγκλημα εκινείτο σε χαμηλά επίπεδα στην Ελλάδα και παρέμενε σχεδόν σταθερό από το 2018, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις. Και ιδιαίτερα από τον περασμένο Απρίλιο όταν οικογένειες(γονείς, παππούδες, παιδιά ακόμα) ολόκληρες παρέμεναν μέσα στα διαμερίσματα και τα σπίτια, ενώ παράλληλα πολυκατοικίες και γειτονιές ζούσαν σε κλίμα αλληλεγγύης και κοινής δοκιμασίας. Όμως όλα αυτά ανατράπηκαν τελευταία, με μια σειρά σκληρών γεγονότων της παρανομίας. Από τον Απρίλιο έχει παρουσιασθεί αύξηση της τάξης του 25% των σοβαρών αδικημάτων-εγκλημάτων σε σχέση με το ίδιο μήνα πέρυσι.

Ήδη με την έξοδο από τους περιορισμούς στα σπίτια και με τις εξόδους των κατοίκων, αυξήθηκαν τα εγκλήματα εισβολής μέσα στα σπίτια (πολλές κλοπές αλλά και ληστείες), ενώ παράλληλα άρχισαν πάλι οι νυχτερινές και άλλες κυκλοφορίες , όπως συνέβη στη Ζάκυνθο, στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, με συνέπεια τις ευκολότερες εκτελέσεις στον υπόκοσμο, με τα συμβόλαια θανάτου τα οποία έμεναν σε... εκκρεμότητα επί 1-2 χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ή άγρια δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά σηματοδοτεί την επάνοδο του εγκλήματος μετά την αναστολή της καραντίνας στην....κανονικότητα των παρανόμων και του υποκόσμου. Κατάσταση, που προβλέπεται να γίνει χειρότερη κατά το καλοκαίρι και τους επόμενους μήνες. Τότε όταν αρχίζουν να λειτουργούν τα εξοχικά και οι παραθεριστικές κατοικίες, να γίνονται μετακινήσεις τις νύχτες, και κυριαρχεί η περίοδος των αδειών και διακοπών από τις πόλεις.

Με συνέπεια οι ληστείες να ξαναγίνουν σύντομα 500-500 τον χρόνο, οι κλοπές και οι εισβολές χιλιάδες και με αρκετές τις δολοφονίες να τις χαρακτηρίζουν, καθώς το «βαρύ-σκληρό έγκλημα» είτε ένοπλο και δολοφονικό είτε βάρβαρο έχει γίνει αδίστακτο .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα