Κυριακή 12 Μαϊου 2024  05:49:57

Δεν του βγήκε η έπαρση ότι θα κυριαρχούσε απόλυτα. Με το πρώτο αποκλείστηκε από το τουρνουά του Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 3ος στον κόσμο. Κύριο

Αποκλεισμός-σοκ για Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Wimbledon! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τιαφό, ηττήθηκε με σκορ 6-4, 6-4, 3-6

28.6.2021...ΝΟΝPAPERNEWS. Στέφανος Τσιτσιπάς μαχητής, αισιόδοξος, ίσως και ολίγον αλαζονικός: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον Νόβακ Τζόκοβιτς....». Μια μέρα πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και τις φιλοδοξίες. και αποχαιρέτησε το Wimbledon από τον πρώτο γύρο, για δεύτερη διαδοχική φορά.

• Σάκκαρη: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της στο Wimbledon
• Τζόκοβιτς: Πήρε game σε 46 δευτερόλεπτα

Δεν του έκανε το χατήρι της έπαρσης το Wimbledon στον Στέφανο Τσιτσιπά, που αποκλείστηκε στην πρεμιέρα από τον Αμερικανό Φρανσίς Τιαφό (Νο 57) με 6-4, 6-4, 3-6. Ηττα απρόσμενη και απαγοητευτική μετά τόσες δηλώσεις και προσδοκίες.

Μετά το μεγαλειώδες πέρασμα από το Παρίσι, ο Έλληνας πρωταθλητής προσγειώθηκε απότομα στο γρασίδι του λονδρέζικου grand slam και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο.

Είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που δεν προχωράει στη διοργάνωση, αφού και το 2019 είχε δεχτεί την ήττα στην πρεμιέρα από τον Τόμας Φαμπιάνο (η διοργάνωση του 2020 δεν διεξήχθη λόγω covid-19). Συγκεκριμένα, σε τέσσερις συμμετοχές στο Wimbledon μόνο το 2018 κατάφερε να ξεπεράσει τον πρώτο γύρο και έφτασε ως τον τέταρτο.

The biggest win of his career ??

Frances Tiafoe notches a stunning victory over Stefanos Tsitsipas, 6-4, 6-4, 6-3 #Wimbledon pic.twitter.com/4t5k6M0Hri
— Wimbledon (@Wimbledon) June 28, 2021

Το ματς ξεκίνησε πολύ στραβά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Τιαφό έδειξε αποφασισμένος να κάνει την έκπληξη με το «καλημέρα» και έκανε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε κοντά στο τέταρτο γκέιμ, όμως ο Αμερικανός έσβησε το πλεονέκτημά του και έκανε το 3-1. Από κει και πέρα αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Ταφό να κάνει το 1-0 σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους ως το 4-4. Στο ένατο γκέιμ ο Τιαφό έκανε νέο μπρέικ μετά από ισχυρή αντίσταση του Τσιτσιπά, ενώ μεγάλη μάχη έγινε και στο δέκατο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς έφτασε τρεις φορές κοντά στην κατάκτηση του σετ, με τον Τιαφό να τον σταματάει ισάριθμες και να κάνει τελικά το 2-0 σετ με 6-4.

Το πάνω χέρι πήρε από νωρίς και στο τρίτο σετ ο Τιαφό, ξεκινώντας με μπρέικ χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις. Ο Τσισιπάς άρχισε να ανεβαίνει μετά το τέταρτο γκέιμ, όμως δεν βρήκε λύσεις, με τον Αμερικανό να φτάνει σε νέο μπρέικ στο ένατο γκέιμ για το 3-0 σετ με 6-3.

28.6.2021..Γουίμπλεντον: Όσα πρέπει να ξέρετε για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Στο Λονδίνο και το All England Lawn Tennis and Croquet Club θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο να υπόσχονται μεγάλες μάχες και θέαμα υψηλού επιπέδου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Γουίμπλεντον επιστρέφει μετά από έναν χρόνο, καθώς πέρσι η διοργάνωση δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω κορωνοϊού.
Advertisement: 0:41
Ανάμεσα στους 256 αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την Μαρία Σάκκαρη. Ο «Τσιτσιφάστ» και η «Σακ-ατάκ» πραγματοποίησαν σπουδαίες πορείες στο Ρολάν Γκαρός, με τον Ελληνα τενίστα να φτάνει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την 25χρονη μέχρι τα ημιτελικά του γαλλικού γκραντ σλαμ, όπου ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Οι δύο συμπατριώτες μας προέρχονται από μεγάλες εμφανίσεις στο Παρίσι και θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Το έργο τους, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο, αφού το γρασίδι είναι μια επιφάνεια που δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά.
Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο γκραντ σλαμ του Λονδίνου, αλλά χωρίς μεγάλες διακρίσεις. Ο Στέφανος έφτασε μέχρι τους «16» το 2018, ενώ το 2017 και το 2019 αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Η Μαρία έφτασε δύο φορές μέχρι τον τρίτο γύρο. Το 2017 και το 2019, ενώ το 2016 σταμάτησε στον δεύτερο γύρο και το 2018 αποκλείστηκε στον πρώτο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Σάκκαρη θα αγωνιστούν στη διοργάνωση, χωρίς να έχουν δώσει φέτος ούτε ένα παιχνίδι στο γρασίδι. Ο Στέφανος και η Μαρία προτίμησαν να ξεκουραστούν από τα δύσκολα και επίπονα παιχνίδια που έδωσαν στο Ρολάν Γκαρός και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του Γουίμπλεντον.

 

Ο 22χρονος και η 25χρονη έχουν πάει στο Λονδίνο έχοντας μειονέκτημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες και καλούνται να το διαχειριστούν. Πρέπει να βρουν γρήγορα τα πατήματά τους στο κορτ και να αποφύγουν τις εκπλήξεις στον πρώτο γύρο, όπου ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφόε και η Μαρία την Αράντξα Ρους.
Ο Αμερικανός βρίσκεται στο Νο. 56 της παγκόσμιας κατάταξης και η Ολλανδέζα στο Νο. 84 του κόσμου. Τόσο ο Τσιτσιπάς, όμως, όσο και η Σάκκαρη έχουν συντριπτικά υπέρ τους τo h2h. Ο Ελληνας τενίστας έχει κερδίσει και τα τρία ματς που έχει δώσει στο παρελθόν με τον Τιαφόε, ενώ η Μαρία έχει βγει νικήτρια και τις δύο φορές που αντιμετώπισε την Ρους.

Αμφότεροι θα κάνουν πρεμιέρα στο Γουίμπλεντον σήμερα (28/6), με τους διοργανωτές να τοποθετούν το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αμερικανό ως δεύτερο στο No.1 court, μετά το ματς Μόνικα Νικουλέσκου-Αρίνα Σαμπαλένκα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αγώνας του «Τσιτσιφάστ» με τον Τιαφόε θα αρχίσει περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας.
Οσον αφορά στο παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Αράντχα Ρους, οι διοργανωτές το τοποθέτησαν στο Court 12 και θα είναι το τέταρτο και τελευταίο της ημέρας. Θα διεξαχθεί μετά τους αγώνες Μίλμαν-Μπαουτίστα Αγκούτ, Ο'Κόνελ-Μονφίλς και Κ. Πλίσκοβα-Ζίντανσεκ και θα ξεκινήσει περίπου στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από το πόσο θα κρατήσουν τα παιχνίδια που προηγούνται της αναμέτρησης της Ελληνίδας τενίστριας με την Ολλανδέζα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κληρωθεί στο ίδιο μισό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, γεγονός που σημαίνει ότι εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, οι δύο τενίστες θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.
28.6.2021...Στέφανος Τσιτσιπάς μαχητής, αισιόδοξος, ίσως και ολίγον αλαζονικός: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον Νόβακ Τζόκοβιτς....». Μια μέρα πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και τις φιλοδοξίες. Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής έστειλε μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στον απερχόμενο Βασίλη Σπανούλη.
Με μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινάει το Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε αντίθεση με τον χαμηλών τόνων επί τόσα χρόνια του Σέρβου μεγάλου πρωταθλητή.
Ο Έλληνας τενίστας πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός και θέλει να επαναλάβει στο Λονδίνο τον άθλο που έκανε στο Παρίσι.

Ο 22χρονος, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (σ.σ θα παίξουν την Δευτέρα 27/6), για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και έστειλε... μήνυμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Σέρβος μπορεί να κέρδισε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 3-2 σετ, αλλά ο Ελληνας τενίστας είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση από τον Σέρβο.
«Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να τα καταφέρει», απάντησε ο Στέφανος, ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Τζόκοβιτς να κατακτήσει στο φετινού Γουίμπλεντον τον 20ο τίτλο γκραντ σλαμ στην καριέρα του. Στη συνέχεια όμως ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι τενίστες της νέας γενιάς είναι εδώ για να σταματήσουν τον Σέρβο..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline