Σάββατο 11 Μαϊου 2024  12:05:33

ΗΠΑ- Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζουν το στόχαστρο στον Τ. Ερντογάν: Τον προειδοποιούν για την προκλητική επίσκεψη του στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα της Κύπρου. Κύριο

«Στηρίζουμε την επανένωση της Κύπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» και όχι στον διαχωρισμό σε δύο κράτη ,που προβάλλει ο Τούρκο πρόεδρος και τα όργανα του στη βόρεια Κύπρο.

-Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση της Κυπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν σε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τα εγκαίνια στρατιωτικής βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στις 20 Ιουλίου, ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας «Hellas Journal», ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

Και επεσήμανε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline