Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  03:07:07

Χωρίς καμμία κύρωση ο Χρ. Παππάς για τους οκτώ μήνες της παρανομίας του. Μπαρούφες οι διαρροές ότι τον αναζητούσαν με έρευνες σε Αλβανία, Σερβία, μοναστήρια, Ιταλία. Αμφίβολο εάν και πόσο σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό και τον εμπόδισε η σύλληψη. Κύριο

Νέες διαρροές ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του, από τους οποίους κανένας δεν εντοπίσθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο.

Έρευνα, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ότι θα διεξαχθεί για το αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά, τα οποία όμως δεν έχουν εντοπίσει οι μέχρι σήμερα έρευνες.

Ο Χρήστος Παππάς ψευδώς υποστήριξε μετά τη σύλληψή του ότι φιλοξενήθηκε από την Ουκρανή φιλοναζίστρια μια ημέρα μόνο και επιπλέον θα πήγαινε να παραδοθεί το επόμενο διάστημα. Οι Αρχές όχι μόνο δεν τον πιστεύουν, αλλά -όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ- αυτό που σκόπευε να κάνει αλλά δεν μπόρεσε επί οκτώ μήνες είναι διαφύγει στο εξωτερικό. Εγχείρημα, το οποίο εμπόδισε εις το εξής η σύλληψη του. Όπως υποστήριξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, από την νέα έρευνα των Αρχών θα προκύψουν το επόμενο διάστημα τα στοιχεία εκείνα, που κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έψαχνε το κατάλληλο σύστημα υπόθαλψης για τη διαφυγή του στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα πιστεύουν ότι έψαχνε να βρει τον τρόπο και το σύστημα υπόθαλψης που θα του έδινε τη δυνατότητα να φύγει στο εξωτερικό. Άλλωστε μόνο τυχαίες δεν ήταν η έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε χώρες όπως η Σερβία και η Αλβανία, από τις οποίες δεν φαίνεται να προέκυψε τίποτα ουσιαστικό..
Ο Πάππας δεν είχε καμία ουσιαστική στήριξη και κανένα κύκλο απόλυτα στεγανοποιημένο που θα τον βοηθούσε να παραμείνει στη παρανομία, αλλά από την άλλη πλευρά η παραμονή του κλεισμένος σε ένα σπίτι δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς

Στις φυλακές Δομοκού μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο «νούμερο δύο» της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς. Ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες από την Αντιτρομοκρατική στου Ζωγράφου και αφού οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, μετήχθη το απόγευμα στις φυλακές Δομοκού όπου παρελήφθη από τους υπαλλήλους.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.
Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Έρευνα για πιθανούς συνεργούς

Έρευνα για τυχόν συνεργούς που βοήθησαν τον Χρήστο Παππα να κρύβεται επί 9 ολόκληρους μήνες, διενεργεί η Εισαγγελια Πρωτοδικών.
Η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο και άλλων προσώπων που τυχόν εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά, καθώς υπήρξαν πληροφορίες από μάρτυρες που αναφέρονται και σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία πιθανολογείται ότι συνέδραμαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής στη φυγή του.

Στο επίκεντρο ξένων ΜΜΕ η σύλληψη

Με εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν τα διεθνή μέσα την είδηση για τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.
Ο Παππάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών τον περασμένο Οκτώβριο, όμως εξαφανίστηκε μια ημέρα μετά, αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον φυγόδικο υπαρχηγό της νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή» ο βρετανικός Guardian.
Στο άρθρο της η εφημερίδα περιγράφει τον Παππά ως αμετανόητο φασίστα, που στο παρελθόν ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε να μαθαίνει σε παιδιά τον χαιρετισμό των Ναζί.

Ο 59χρονος Χρήστος Παππάς θεωρείται ως ένας από τους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνεχίζει: Ο πατέρας του άλλοτε ιδιοκτήτη καταστήματος επίπλων υπήρξε στρατηγός και βοήθησε τον Γεώργιο Παπαδόπουλος να εγκαθιδρύσει δικτατορία στην Ελλάδα το 1967. Ο ίδιος ο Παππάς είναι θαυμαστής του Μπενίτο Μουσολίνι, του ιδρυτή του φασιστικού καθεστώτος στην Ιταλία.

«Συνελήφθη ο φυγόποινος ακροδεξιός ηγέτης της Χρυσής Αυγής», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle.
Ο Παππάς έχει φωτογραφηθεί κάτω από σημαία των Ναζί ενώ είναι συλλέκτης φασιστικών αναμνηστικών. Στη δίκη – ορόσημο, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, περισσότεροι από 50 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για εγκλήματα όπως η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονία και επιθέσεις, αναφέρει ακόμα το άρθρο της Deutsche Welle.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline