Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  21:28:38

Oι πυρκαγιές δεν φόβισαν τους τουρίστες... Δεν έφυγαν, δεν ανέβαλαν. Δεν ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα οι (δύσκολοι) Γερμανοί παρά τις φωτιές. Κανονικές όλες οι αφίξεις. Κύριο

Οι δεκαήμερες πυρκαγιές δεν δυσκόλεψαν τη ζωή στην περιοχή της Αθήνας, στα νησιά και στους παραθεριστικούς τόπους από τη Χαλκιδική και τα Ιόνια νησιά ως τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν τις διακοπές τους στο μοναδικό-από κάθε άποψη- ελληνικό καλοκαίρι, τα κύματα των τουριστών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας από τον Ιούλιο.- Ζητούν μόνο να ενημερώνονται σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς, πως και γίνεται κανονικά από τις ελληνικές υπηρεσίες και τα ξενοδοχεία.

Πρώτοι, οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν θεωρούν χαμένο το φετινό καλοκαίρι για τον ευρωπαϊκό Νότο και τη Μεσόγειο, καθώς δεν διαπιστώνουν επιθυμία των πελατών τους να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τις κρατήσεις τους για διακοπές στις χώρες που πλήττονται από μεγάλες πυρκαγιές, μεταφέρει ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος (DRV), ο οποίος εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και τουριστικά γραφεία.

Οι δεκαήμερες πυρκαγιές δεν δυσκόλεψαν τη ζωή στην περιοχή της Αθήνας, στα νησιά και στους παραθεριστικούς τόπους από τη Χαλκιδική και τα Ιόνια νησιά ως τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «τα παραθεριστικά ξενοδοχεία Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων, ειδικά στις ακτές, αν σε κάποιες περιπτώσεις έχουν πληγεί, έχουν πληγεί μόνο οριακά». Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), καταγράφεται αυξανόμενη ανάγκη των παραθεριστών που σκοπεύουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα και στην Τουρκία για ενημέρωση σχετικά με το εάν η περιοχή που πρόκειται να επισκεφθούν έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. «Δεν υπάρχει ωστόσο σχεδόν καμία επιθυμία για ακύρωση ή αλλαγή της κράτησης», εξηγεί ο DRV.

Η ΚΑΛΗ, ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΕΦΕΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ
Ο Ιούλιος έκλεισε περισσότερο δυναμικά απ'όσο ξεκίνησε για τα νησιά του Ν. Αιγαίου, αφού στις 31 Ιουλίου, Σαντορίνη, Μύκονος και Κάρπαθος είχαν ήδη υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες από όσους τα επισκέφθηκαν καθ'όλη την τουριστική περίοδο του 2020. Αλλά και η Ρόδος βρισκόταν, μέχρι το τέλος Ιουλίου, στο 84% της διεθνούς αεροπορικής κίνησης της προηγούμενης χρονιάς, ενώ η Κως στο 75%.

Συνολικά για το Νότιο Αιγαίο, το ποσοστό των διεθνών αφίξεων, από τις 13 Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, ανέρχεται ήδη στο 92% της περυσινής χρονιάς, με τον δυνατότερο, όπως παρατηρείται αδιάλειπτα όλα τα τελευταία χρόνια, μήνα της τουριστικής περιόδου να βρίσκεται μπροστά. Πιο συγκεκριμένα, το νησί των Ιπποτών έχει δεχθεί, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, περισσότερους από 490.000 επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ η Κως πάνω από 240.000 επιβάτες. Θεαματική είναι η ανάκαμψη που παρουσιάζει η διεθνής επιβατική κίνηση της Καρπάθου, που πριν από τον Αύγουστο, έχει ήδη διπλασιάσει τις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, σημειώνοντας πάνω από 16.000 αφίξεις από το εξωτερικό.

Στις Κυκλάδες, τόσο ο διεθνής αερολιμένας της Σαντορίνης όσο και της Μυκόνου έχουν ήδη ξεπεράσει τις διεθνείς αφίξεις της προηγούμενης χρονιάς σε ποσοστό άνω του 120%, με 180.000 επιβάτες περίπου να έχουν ήδη επισκεφθεί την Σαντορίνη και περισσότεροι από 160.000 τη Μύκονο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline