Τρίτη 30 Απριλίου 2024  07:44:41

Πριγκηπικοί γάμοι στην Αθήνα χωρίς φανατισμούς και ακρότητες... Φίλιππος – Νίνα Φλορ: Στραμμένο στην Αθήνα το βλέμμα του βρετανικού Τύπου. Κύριο

Αναρίθμητες φωτογραφίες του ζευγαριού και των καλεσμένων γέμισαν τα κυριακάτικα έντυπα και αρκετή τηλεοπτική κάλυψη, λόγω των στενών δεσμών της βασιλικής οικογένειας του (πρώην βασιλέα των Ελλήνων) Κωνστντίνου και της Αννας Μαρίας με την Αγγλία.

Μεγάλο θέμα είναι στον κυριακάτικο Τύπο της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και διεθνώς, σε πολλά κανάλια και άλλα ΜΜΕ της Ευρώπης και των ΗΠΑ του πρίγκιπα Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί, όπου έγινε ο γάμος των γονιών του πριν 57 χρόνια, τότε βασιλέων της Ελλάδος.

Η παρουσία δεκάδων γαλαζοαίματων στην... τρίτη αυτή γαμήλια τελετή του ζεύγους (είχαν προηγηθεί δύο άλλες μη θρησκευτικές, σε πολύ κλειστό κύκλο) συγκέντρωσε τα βλέμματα των Ευρωπαίων που ενδιαφέρονται για κάθε λεπτομέρεια των βασιλικών οικογενειών. Με εκατό και πλέον καλεσμένους από πολλές βασιλικές οικογένειες της Αγγλίας, της Δανίας, της Ισπανίας κ.α. παλαιών οικογενειών, επιχειρηματιών, εφοπλιστών.
Αναρίθμητες φωτογραφίες του ζευγαριού και των καλεσμένων γέμισαν τα κυριακάτικα έντυπα, ιδίως στη Μεγάλη Βρετανία όπου ο Τύπος ακολουθεί κατά... πόδας κάθε βασιλική οικογένεια.

tatiana-nikolaosΕιδικά για τον γάμο του Φιλίππου Γ και της Ελβετίδας Νίνα Φλορ, τονίζεται στη... βίβλο των βασιλοφρόνων, Daiy Mail ότι ο Φίλιππος είναι βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του αποθανόντος συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Φιλίππου.Ο πατέρας του εξάδελφος της Ελισάβετ, η θεία του Σοφία είναι μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας, η μητέρα του αδελφή της βασίλισσας της Δανίας .
Τονίζονται ακόμη η παρουσία των Πριγκιπισσών Ευγενίας και Βεατρίκης της Υόρκης, που συνδέονται φιλικά με το ζευγάρι, και βεβαίως ότι ο Φίλιππος έχει γεννηθεί στο Λονδίνο.

Από το... μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ πέρασαν ως συνήθως τα φορέματα ιδίως των πριγκιπισσών, με εκτενείς λεπτομέρειες για τις ενδιαφερόμενες (ή και τους ενδιαφερόμενους).
Υπογραμμίζονται ακόμη οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα και το πλήθος θαυμαστών που είχε συγκεντρωθεί, παρά τις συνθήκες της πανδημίας, για να δει από κοντά το ζευγάρι και τους λαμπερούς του καλεσμένους.

Πηγή: Daily Mail,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline