Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  21:58:32

Το ίδιο ακραίο λάθος οι Τζαννακόπουλος-Σπίρτζης όπως στην περίπτωση Κουφοντίνα. Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί, που κατήγγειλαν ως βέβαιους δολοφόνους. Κύριο

Ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε κάθε προσωπική δήλωση-ταύτιση, με τους τσιγγάνους-ρομά σε μια δολοφονία αμύνης των αστυνομικών και στη δολοφονία ενός προσώπου επιθετικού και με ποινικό παρελθόν.

1. Βιαστικός και επιπόλαιος λαϊκισμός στις κορυφές του ΣΥΡΙΖΑ με την υποστήριξη, μια ακόμη φορά κάθε «αντισυστηματικής- παράνομης-αντιδημοκρατικής» συμπεριφοράς, όπως στην περίπτωση των καταληψιών στα ΑΕΙ, των αναρχικών στα Εξάρχεια με τα μολότωφ και τις ληστείες, την περίπτωση του πολυδολοφόνου Δημ,Κουφοντίνα κ.α., Κόντρα στην άποψη, την εμπειρία και τα συναισθήματα του μέσου Έλληνα πολίτη, που συχνά υποφέρει από την συμπεριφορά των έκνομων τσιγγάνων με επιδόσεις πολλών κλοπών και ληστειών, σε αρκετές περιοχές.

2. Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που οδήγησε στον θάνατο ενός 20χρονου.

Η απόφαση ελήφθη μετά την μαραθώνια απολογία τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.
Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.
Την απόφαση υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συνάδελφοι των αστυνομικών που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια.

Τι κατέθεσε ο υπαστυνόμος της ΔΙΑΣ
Σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ, σημείωσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, ενώ έκανε λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Ανέφερε ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντες να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

3.Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως την Αστυνομία για δολοφονία στο Πέραμα και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για συγκάλυψη, ψεύδος, συκοφαντία και ρατσιστικό λόγο. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 00:31

Τζανακόπουλος επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος βρέθηκε στον συνοικισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο και τη οικογένεια του θύματος: "Να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα".

1."Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό, είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά" δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, ταυτιζόμενος απολύτως με τις απόψεις της οικογένειας του δολοφονημένου Ρομά ( σεσημασμένου για κλοπές και αφού προσπάθησε να εμβολίσει του αστυνομικούς μοτοσικλετιστές με το κλεμμένο αυτοκίνητο), με απόλυτη την καταδίκη της στάσης της Αστυνομίας. παραβλέποντας τα πραγματικά περιστατικά .

Tην οικογένεια του 18χρονου Ρομά, που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα στον Ασπρόπυργο, επισκέφτηκε την Τρίτη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με κλιμάκιο του κόμματος.
«Να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, να σταματήσει άμεσα αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης, ψεύδους, συκοφαντίας, ρατσιστικού λόγου, που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό και να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό, είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά» σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος. Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της «απέναντι στην οικογένεια του Ν.Σ., απέναντι στα παιδιά του, απέναντι στη γυναίκα του, έτσι ώστε αυτό να είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και μεταμέλειας, κρατικής μεταμέλειας, γι' αυτό το απαράδεκτο περιστατικό».

Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο τομεάρχης Προτασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, η αναπλ. τομεάρχης για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου, ο συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής Αντώνης Ρέλλας, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας, αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής...................................................................................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline