Σάββατο 4 Μαϊου 2024  18:33:26

Ανήσυχος ο εθνικός συντονιστής Σωτήρης Τσιόδρας χθες στο Μαξίμου (σε δύο συσκέψεις άτολμες με απλά ευχολόγια...). Τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν. Αναπόφευκτα νέα μέτρα- περιορισμοί. Σήμερα σύσκεψη αποφάσεων υπό Μητσοτάκη. Κύριο

Ήδη φτάσαμε τα 5-6.000 κρούσματα, τις εκατοντάδες στις ΜΕΘ και με 60 θανάτους την ημέρα. Και οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο ανησυχητικές σε εθνικό επίπεδο ως τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

1.Δυσοίωνες οι προβλέψεις των επιστημόνων της Επιτροπής Υγείας και πρώτου του επικεφαλής συντονιστή Σωτήρη Τσιόδρα, με άμεση την ανάγκη νέων μέτρων και περιορισμών, έστω τοπικού χαρακτήρα . Εξέλιξη αναπόφευκτη και απαραίτητη κατά τον κ.Τσιόδρα, μετά τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες βδομάδες. Εξέλιξη απαραίτητη που αρνούνται το Μαξίμου αλλά και ο υπουργό Υγείας Αθ.Πλεύρης, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και στις αρνητικές εντυπώσεις, αλλά η κατάσταση φέρεται να έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο. Κατά τον Σωτ. Τσιόδρα και πολλούς άλλους ειδικούς της Επιτροπή των 33 , να πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, εάν δεν σταματήσει ο κατήφορος. Επιπλέον όλες οι προβλέψεις και οι μελέτες, που έχει στη διάθεση του ο κ.Τσιόδρας και έχει γνωστοποιήσει στο υπουργείο Υγείας και στο Μαξίμου για το επόμενο διάστημα κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, ενώ ο αριθμός των θανόντων και των διασωληνωμένων δοκιμάζει εκ νέου τα όρια του ΕΣΥ.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορές των στοιχείων, σεναρίων-προβολών και των ειδικών μελετών , τα οποία όλα,έδειξαν κυρίως την κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και άλλες περιοχές και την εικόνα που αποτυπώνεται στα νοσοκομεία των περιοχών αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα «μαντάτα» που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν ήταν καλά, κάνοντας λόγο για ένα αρκετά δύσκολο Νοέμβριο, ενώ επανέλαβε τις επισημάνσεις τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αμετανόητους και επικίνδυνους ανεμβολίαστους, η οποία πρέπει να γίνει πιο αποφασιστική και να μην αρκεσθεί σε συστάσεις και χαλαρά μέτρα πίεσης και φιλότιμου.

Χθες μεσημέρι Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός κρουσμάτων είχε ήδη καταγράψει νέο αρνητικό ρεκόρ και οι ανησυχίες πολλαπλασιάστηκαν,.
Μεταξύ άλλων, η πληρότητα των νοσοκομείων έγινε στενότητα, οι θάνατοι φτάνουν τους 60 τη ημέρα, οι ΜΕΘ κατά εκατοντάδες είναι υπερπλήρης, η Βόρειος Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Κρήτη αλλά και η μισή Πελοπόννησος αποτελούν « κάστρα νέων μολύνσεων». Παράλληλα έως και 5.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένει η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλλου, ενώ αντίστοιχη είναι και η εκτίμηση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.
Στην σκιά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο «τραπέζι» των ειδικών οι συζητήσεις για νέα μέτρα που θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη. Ίσως και νωρίτερα σήμερα Τρίτη σε ειδική σύσκεψη (υποχρεωτικών) αποφάσεων τον επιστρέψαντα Κυρ., Μητσοτάκη.

Στην σκιά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο «τραπέζι» των ειδικών οι συζητήσεις για νέα μέτρα που θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Τα μέτρα που εξετάζονται είναι τα εξής:
• Αυστηροποίηση των ελέγχων στην εστίαση και τη διασκέδαση ώστε να διασφαλιστεί ότι ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμών και ότι όντως ανήκουν στους πελάτες που εισέρχονται κλειστούς χώρους.
• «Σαφάρι» ελέγχων στους μικτούς ανοιχτούς χώρους καθώς σε αρκετές περιπτώσεις με νάιλον μετατρέπονται σε εσωτερικοί.
• Αύξηση των rapid test από ένα σε δύο για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πάντα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.
• Συνεχίζεται παράλληλα η «μάχη» της πειθούς για την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων.
Ακόμα ενισχύεται με δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα το δημόσιο σύστημα Υγείας με τη θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία λόγω των αυξημένων αναγκών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline