Σάββατο 18 Μαϊου 2024  10:59:02

Iταμός ο Τ.Ερντογάν διεκδικεί για τους Τούρκους συνέχεια των... Τρώων, του Ομήρου και των ελληνικών μνημείων της Μικράς Ασίας. Κύριο

Πάντως, για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία, αλλά προειδοποιεί ότι ο λαός θα μετανιώσει σκληρά.

1. Ιστορικά ψεύδη και συμπλεγματικές στο βάθος αντιλήψεις απέναντι στους Έλληνες με την τεράστια πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα-παραδοση, όσα ισχυρίσθηκε χθες σε συγκέντρωση μαθητών για την πτώση της Τροίας, στην Ιλιάδα του Ομήρου και τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία όλης της Μικράς Ασίας και εύρύτερα..

. Ταυτισμένα τα πάντα γύρω από την Τροία και τον Όμηρο με την Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμα και μόνο. Επιπλέον είναι γνωστό ότι οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο Τρώας ήρωας Αινείας, μετά την πτώση της πόλης κατέφυγε στο Λάτιο, στην ιταλική χερσόνησο και θεωρείται πρόγονός τους, μαζί με άλλος φυγάδες..
Οι Αρχαίοι Έλληνες, πίστευαν ότι ο Τρωικός Πόλεμος (όπως και τα περισσότερα γεγονότα της μυθολογίας) ήταν ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα τον 13ο ή το 12ο αιώνα π.Χ. και ότι η Τροία βρισκόταν στην ασιατική πλευρά του Ελλησπόντου (Δαρδανέλια). Μόλις το 1870, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, μετά από ανασκαφές ανακάλυψε, τη μέχρι τότε εντελώς μυθική, Τροία.

Τα ευρήματα μετέφερε κατά μεγάλο μέρος στην Ελλάδα.. Σήμερα το σύνολο της αρχαιολογικής κοινότητας συμφωνεί ότι πράγματι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι η Τροία και ότι σίγουρα υπάρχει κάποιος ιστορικός πυρήνας, όσον αφορά τον πόλεμο. Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο κάποια συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα που εξιστορούνται ήταν πραγματικά ή απλώς μυθεύματα. Ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η χρονολογία που δίνει ο αρχαίος ιστορικός Ερατοσθένης: 1194-1184 π.Χ., είναι η πιο αντιπροσωπευτική, καθώς συμφωνεί και με αρχαιολογικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι στην πόλη τότε ξέσπασε καταστροφική πυρκαγιά και συγκεκριμένα στο στρώμα VIIa της Τροίας. Με τους Τούρκους να έρχονται στην περιοχή από τα βάθη της Ασίας μετά από 2.000 χρόνια κατόπιν, όπου ζούσαν ως νομαδικός, πολεμικός και αμόρφωτος λαός..

2.Το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με νέους ανθρώπους, στο μουσείο της Τροίας στο Τσανάκαλε. Τελείως βέβαια θεωρητικά, για να παραστήσει ολίγον τον δημοκράτη.

Παράλληλα, έκανε στρεβλές και ανιστόρητες αναφορές και στην ιστορία, μιλώντας για την καταστροφή της Τροίας, όπως καταγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου.

«Η Τροία είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί και εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η μάχη της Τροίας που διαδραματίζεται στην Ομήρου Ιλιάδα, που είναι ένα έπος, όπως και η καταστροφή της Τροίας, στην πραγματικότητα εξηγεί έναν αγώνα που τα ίχνη του φτάνουν μέχρι και σήμερα. Όπως σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, οτιδήποτε καλό και όμορφο βρήκαμε, το προστατέψαμε και το αναπτύξαμε» είπε ο Ερντογάν. Αυτός που ευτέλισε σε τζαμί την Αγία Σοφία και τόσες άλλες υποβαθμίσει ς ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων, κλείσιμο τη Μεγάλης του Γένους Σχολής, τα πογκρόμ από τους Νεότουρκους κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Εβραίων και τόσα, τόσα άλλα.

3.Ακολούθως, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία στη χώρα. «Εμεις μέχρι σήμερα κάναμε το καθήκον μας. Αν ο λαός πει "στο καλό, σε ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει", τότε εντάξει, οι επόμενοι ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε κι ας μην λειτουργήσουν τα συστήματα».

«Με τις σεισμικές έρευνες που κάνουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, έρχονται θετικά μηνύματα κι όταν αρχίσουμε να παράγουμε το αέριό μας, όλα θα αλλάξουν» συνέχισε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις γεωτρητικές βλέψεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ερντογάν μίλησε και για το θέμα των S-400 και των F-35... «Οι ΗΠΑ λένε να τους επιστρέψετε. Τους είπαμε, γιατί να τούς επιστρέψουμε; Μάς τούς δώσατε εσείς και δεν τούς παραλάβαμε;. Θα φροντίσουμε για τον εαυτό μας. Μια τέτοια προσφορά μάς ήρθε από τους Ρώσους, την πήραμε από εκεί. Εσείς δίνετε; Δεν το έκαναν. Πληρώσαμε 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για τα F-35, αλλά τα F-35 δεν μάς δόθηκαν. Τώρα, έρχονται κάποιες νέες προσφορές και θα δούμε τι θα γίνει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα