Κυριακή 2 Ιουνίου 2024  04:11:37

Παραιτήσεις των υπεύθυνων υπουργών ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκφράζει ικανό αριθμό βουλευτών και στελεχών. Αρνητικά σχόλια για τους Στυλιανίδη, Καραμανλή-Καραγιάννη, Θεοδωρικάκο -Οικονόμου, Σκρέκα. Οι περιπτώσεις Μπακογιάννη και Πατούλη. Κύριο

Παρά την πολεμική από ορισμέ νους κύκλους θεωρείται ότι τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης κινητοποίησαν με επιτυχία τους μηχανισμούς τους για την καλή κατάσταση σχετικά στην Αθηνών- Λαμίας και στο κέντρο της Αθήνας.

-Ο αντιπρόεδρος της Βουλής , πρώην υπουργός και βουλευτής Αθηνών της ΝΔ δήλωσε με ευθύτητα ότι αισθάνεται λύπη για την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και ντροπή για όσα είδε και ζήτησε συγγνώμη.

1.Παραιτήσεις των υπεύθυνων υπουργών και υφυπουργών ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά το πρωτοφανές, απαράδεκτο χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα οδικά δίκτυα της Αττικής.

Μάλιστα, ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη από τον κόσμο σημειώνοντας ότι αισθάνεται ντροπή για τις χθεσινές εικόνες που καταγράφηκαν, όχι μόνο στην Αττική Οδό, αλλά και σε άλλες μεγάλες λεωφόρους.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις οξέων καιρικών φαινομένων τρεις είναι οι παράμετροι, κατά την άποψή μου, που παίζουν ρόλο του πώς αντιμετωπίζεις μία τέτοια κακοκαιρία Το ένα είναι οι υποδομές. Δε θα πω τίποτα στην περιφέρεια αν είναι οι καλύτερες δυνατές σαν αποτέλεσμα της δεκάχρονης μνημονιακής λιτότητας, αλλά δεν είναι και τόσο κακές. Και εν πάσει περιπτώσει το απόλυτο χάος που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό δε δικαιολογείται με τίποτα, γιατί η Αττική Οδός είναι η μεγαλύτερη η καλύτερη και η ασφαλέστερη οδός. Ευτυχώς που παρενέβη ο εισαγγελέας κι ελπίζω οι ευθύνες του ιδιώτη να καταγραφούν σύντομα και να υποστεί και τις συνέπειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη παράμετρος είναι ο συντονισμός σε όλα τα επίπεδα, Πολιτική Προστασία και συγκεκριμένα κράτος, περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση στον πρώτο βαθμό. «Η τρίτη παράμετρος που κάποιοι προσπαθούν να μετακυλήσουν τις μεγάλες ευθύνες είναι οι πολίτες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν δύο μόνο λέξεις, επιτρέπεται και απαγορεύεται Όταν λες στους πολίτες επιτρέπεται να κυκλοφορείς, τους συνιστούμε όμως να μην κυκλοφορήσεις, είναι σαν να τους λες κυκλοφόρησε με τα αυτοκίνητα σου», επισήμανε.

Τόνισε δε ότι η ευθύνη των πολιτών είναι 10%-15%. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι αισθάνεται λύπη για την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και ντροπή για όσα είδε. «Μπορεί να μην μετέχω στην εκτελεστική εξουσία, όπως και κανένας βουλευτής, αλλά μετέχω στο πολιτικό σύστημα έστω κατά το 1/300 και αυτό με κάνει να νιώθω την ανάγκη να ζητήσω σε προσωπικό επίπεδο συγγνώμη για το χάος που είδαμε. Από κει και πέρα δεν θέλω η οργή μου να με παρασύρει να κάνω πρόχειρες και επιπόλαιες τοποθετήσεις Θα περιμένω την έρευνα του εισαγγελέα. Θα περιμένω μία νηφάλια και πλήρη ενημέρωση από την πολιτική προστασία και μετά θα κάνω. Θα πω την άποψή μου», υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «ο πρωθυπουργός, ο οποίος καθόλου ευτυχής δεν αισθάνεται, διότι είναι εύκολο να στοχοποιούμε τον έναν, αλλά οι από κάτω από τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να τραβούν την ουρά τους απ' έξω, ότι θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα πρέπει. Όχι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα αλλά γιατί αυτό θα είναι το σωστό και το δίκαιο», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν προαναγγέλλει αποκεφαλισμούς, ο βουλευτής απάντησε ότι είπε την προσωπική του άποψη και δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει ούτε αποκεφαλισμούς ούτε τοποθετήσεις.

Σε ερώτηση αν καλύφθηκε από τη δημόσια παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η χθεσινή ενημέρωση που έκανε, «ήταν μία ενημέρωση απλή την οποία είχα ακούσει προηγουμένως από τα κανάλια».

ΑΥΓΗ. Κυριάκος Μητσοτάκης / Ψάχνει «Ιφιγένειες» για να σωθεί – Δυο υπουργοί στα μαύρα κατάστιχα

Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός μετά το πρωτοφανές φιάσκο του επιτελικού κράτους που χρεώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ομοναδικός στόχος του Μαξίμου αυτή την ώρα είναι πώς θα βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου, θεωρούν, να μην αποδεχθεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του επιτελικού κράτους.

Η πλήρης παράλυση του κρατικού μηχανισμού, της αυτοδιοίκησης καθώς και της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, αποτελεί αυτή την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της έκρηξης της ακρίβειας, το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εκλογή του.

Σε συσκέψεις επί συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες, ο άφαντος μέχρι στιγμής πρωθυπουργός, σχεδιάζουν ποιοι υπουργοί θα γίνουν μόλις κοπάσει ο θόρυβος οι «Ιφιγένειες» για να σωθεί ο ίδιος.

Αττική Οδός / «Μας είπαν περάστε, είναι ελεύθερα και εγκλωβιστήκαμε για 17 ώρες»

Στα μαύρα κατάστιχα είναι δυο υπουργοί. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη σύσκεψη μετά την πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους από την καταιγίδα «Ελπίδα». Χαρακτηριστικό είναι ακόμα, ότι, ήδη, φιλοκυβερνητικά μέσα όπως τα «Παραπολιτικά», βγάζουν στον τάκο όλη την πολιτική ηγεσία του Υποδομών, δηλαδή, Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να απορροφήσει όλη την οργή του Μαξίμου, αφού αναμένεται να χρεωθεί όλες τις αποτυχημένες συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αλλά και τον αποτυχημένο χειρισμό με το πρώτο χιόνι που έπεσε.
Με τη μαύρη λίστα φλερτάρει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόλις ξεκίνησε η χιονόπτωση, βγήκε και κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν σπίτια τους, ομολογώντας την πλήρη κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline