Τρίτη 30 Απριλίου 2024  00:43:59

H Tρίπολη δυναμικά στο προσκήνιο

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό hub παραγωγής φαρμάκων μετεξελίσσεται η Τρίπολη όπου ήδη «τρέχουν» δύο μεγάλες επενδύσεις, της Demo του Δημήτρη Δέμου και της Win Medica (όμιλος ELPEN), μία τρίτη, αυτή της Faran του Μάριου Κάτσικα, βρίσκεται υπό εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή δύο ακόμη ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν τις κατάλληλες οικοπεδικές εκτάσεις, διερευνώντας το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν εργοστάσια.

Πρόκειται για συνολικές επενδύσεις που αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν εκατοντάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης (περισσότερες από 1.000).

Ταυτόχρονα η παραγωγή φαρμάκων θα μπορεί να καλύψει έως και το 75% των φαρμακευτικών αναγκών της χώρας, από το 60% σήμερα, περιορίζοντας δραστικά τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως επεσήμανε ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline