Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  12:33:34

Το Botox γίνεται συχνά επικίνδυνο από γιατρούς ατζαμήδες... Το υπουργείο Υγείας, μετά αρκετές καταγγελίες, συνιστά ποιές ειδικότητες γιατρών είναι οι κατάλληλες. Κύριο

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, μόνο από ειδικευμένους γιατρούς .Ποιοί είναι κατά του υπουργείο Υγείας.

Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση καταγγελιών, κερδοσκοπίας, εξαπάτησης από συνεργούς γιατρών και φαινομένων αναρμοδιότητας αλλά και να επιστήσει την προσοχή σχετικά με την εφαρμογή botox και υαλουρονικού οξέος θέλησε μέσω νέου εγκυκλίου το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Το botox χρησιμοποιείται στην ιατρική με τη μέγιστη ασφάλεια για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ οι εφαρμογές του επεκτείνονται από την αισθητική έως την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, περιγράφει τις ειδικότητες που επιτρέπεται να διαχειρίζονται τις θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (π.χ. Botox) και του υαλουρονικού οξέος.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος και βοτουλινικής τοξίνης (Botox) αποτελεί ιατρική πράξη και διενεργείται για αισθητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς από ειδικευμένους/-ες ιατρούς των εξής ειδικοτήτων (στα εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων εμπίπτει η εν λόγω τεχνική):
• Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
• Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.
• Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
Επιπλέον, ιατροί των ειδικοτήτων Νευρολογίας, Νευροχειρουργικής και Οφθαλμολογίας δύνανται να χρησιμοποιούν την ως άνω τεχνική αποκλειστικά για θεραπευτικούς σκοπούς, τοπικά στην πάσχουσα περιοχή και σε συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.

1ξλξ88κ

Πληθαίνουν οι ασθενείς με επιπλοκές ύστερα από αμφιβόλου ποιότητας botox
Ένα από τα καμπανάκια που μαρτυρούν αμφιβόλου ποιότητας ιατρικές πράξεις είναι το χαμηλό κόστος και η διενέργεια της θεραπείας σε ακατάλληλο χώρο.

Μία ανώνυμη καταγγελία στον ΕΟΦ ήταν εκείνη που έφερε στο φως της δημοσιότητας το παράνομο κύκλωμα που διακινούσε σε κέντρα αισθητικής και γιατρούς, αμφιβόλου ποιότητας botox και υαλουρονικού.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μίας 54χρονης γυναίκας, η οποία είναι βραβευμένη επιχειρηματίας στο χώρο της κοσμετολογίας, και ενός 41χρονου άνδρα, ο οποίος ήταν συνεργάτης της 54χρονης.

Η δράση της 54χρονης ξεκινά από το 2019, η οποία έκανε εισαγωγή σκευασμάτων botox και υαλουρονικού οξέως αμφιβόλου ποιότητας από την Πολωνία και την Τουρκία και στη συνέχεια τα διακινούσε σε κέντρα αισθητικής.

Η 54χρονη έφερνε στην Ελλάδα τα σκευάσματα από τις χώρες που προαναφέρθηκαν, ενώ ο 41χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει τα χρέη κούριερ, τα παρέδιδε στα κέντρα αισθητικής και στους γιατρούς είτε με αντικαταβολή είτε με ηλεκτρονική καταβολή χρημάτων.
Τα σκευάσματα έχουν κατασχεθεί από την Οικονομική Αστυνομία και έχουν σταλθεί για εξέταση στον ΕΟΦ, ώστε να ανακαλυφθεί το περιεχόμενό τους.

Ένα από τα καμπανάκια που μαρτυρούν αμφιβόλου ποιότητας ιατρικές πράξεις είναι το χαμηλό κόστος και η διενέργεια της θεραπείας σε ακατάλληλο χώρο.
«Το πολύ χαμηλό κόστος θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν είναι δυνατόν πράγματα που κοστίζουν ένα ποσό να χορηγηθεί με μικρότερο κόστος», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο πλαστικός χειρουργός, υπάρχουν περιστατικά όπου σημειώθηκε βελτίωση στο αποτέλεσμα, ενώ άλλες περιπτώσεις δεν μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

2kjhl88l

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline