Κυριακή 19 Μαϊου 2024  20:53:32

Βρέθηκε μέση λύση για τα πανάκριβα ξενοδοχεία στο «Παρίσι 2024»: Είναι τα μεγάλα κάστρα κατοικιών- φιλοξενίας και μετασκευασμένα σε ξενοδοχεία Châteaux. Κύριο

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι φέτος παρουσιάζουν αυτό που ο Τόμας Στόντον ο οποίος εξυπηρετεί άτομα εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας (UHNWI) Thomas Staunton αποκαλεί «μοναδική ευκαιρία διαμονής» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δηλαδή τον κλάδο ενοικίασης château, κάτι που ήδη τραβάει τα γερά πορτοφόλια μακριά από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Παρισιού προς την ύπαιθρο.

«Έχουμε μερικούς πελάτες που προτιμούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα ακίνητα ενός château αντί να μένουν στο ίδιο το Παρίσι», διευκρίνησε στο Robb Report ο Στόντον, πρώην μέλος πληρώματος σούπερ γιοτ που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της SoldOut Events. «Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσκαλέσουν μεγαλύτερες ομάδες φίλων και οικογένειας για μια μοναδική εμπειρία».

Ολυμπιακοί 2024: Η μάχη για το χρυσό μετάλλιο στις... τιμές των ενοικίων

Κρυμμένο ανάμεσα σε 50 στρέμματα ιδιωτικής δασικής έκτασης, 35 λεπτά από το κέντρο του Παρισιού, το Château Bouffément είναι γεμάτο με πέντε χώρους υποδοχής της εποχής του Ναπολέοντα, μια σαρωτική σκάλα με πέταλο, περιποιημένο γκαζόν και μια λίμνη με καθρέφτη.

Παραμυθένιο κάστρο για αποκλειστική χρήση

Χτισμένο τον 19ο αιώνα με εννέα δωμάτια σε τέσσερις ορόφους, ένα μπαρ σε στυλ speakeasy και μια αίθουσα χορού, είναι ένας αγαπημένος προορισμός γάμου τους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά οι φετινές νύφες θα έπρεπε να αναζητήσουν ένα παραμυθένιο κάστρο αλλού.
«Έχουμε μια οικογένεια 10 ατόμων που έχει κρατήσει το κάστρο για 10 ημέρες», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Château Bouffément, Σαρπ Γκογκεμπακάν, στο Robb Report. Η οικογένεια, θα φτάσει με συνοδεία σεφ, οδηγών, ασφάλειας και βοηθών για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ως έχει, ο Στόντον έχει επιθεωρήσει προσωπικά και επιβεβαιώσει τέσσερις κρατήσεις κάστρων αποκλειστικής χρήσης για πελάτες UHNWI που πετούν για τους αγώνες από όλο τον κόσμο. «Η ελκυστικότητα του κάστρου είναι η απόλυτη ιδιωτικότητα και η δυνατότητα να φέρεις υπάρχον προσωπικό του σπιτιού, σεφ, μπάτλερ και παρόμοια, επειδή υπάρχει χώρος», εξηγεί.

Η τιμή είναι καλή

Η τιμή είναι επίσης σωστή. Οι σουίτες σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο κέντρο του Παρισιού έχουν πενταψήφια νυχτερινά ποσά, ακόμη και εκτός Ολυμπιακών περιόδων. Η σουίτα Royal Monceau στο Le Royal Monceau Raffles Paris, για παράδειγμα, έχει τιμή $27.000 τη βραδιά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Συγκριτικά, η ενοικίαση ενός γαλλικού πύργου μπορεί να φαίνεται ευκαιρία: με ημερήσια ενοικίαση του Château Bouffément να είναι $ 9.300 την υψηλή περίοδο.

Επίσης, δεν θέλουν να εγκλωβιστούν στο χάος του κεντρικού Παρισιού, καθώς στοχεύουν κυρίως σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Γι' αυτό μια Κορεάτικη οικογένεια έκλεισε έξι νύχτες στο Château de Méridon, νοτιοδυτικά του Παρισιού. Έρχονται στην πόλη για να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα τοξοβολίας. Αφού φύγουν, μια αμερικανική οικογένεια κάνει check-in στο Meridon για να παρακολουθήσει ιππικές εκδηλώσεις στο κοντινό Château de Versailles.
«Μία από τις οικογένειες κοίταζε το Le Royal Monceau ή το Le Bristol, αλλά αποφάσισε να μείνει μαζί μας επειδή είμαστε περιτριγυρισμένοι από πράσινο», λέει η συνιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Château de Méridon, Ζεχάν Μπόσκο. «Μπορούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία του Παρισιού, αλλά είναι μόλις 22 μίλια μακριά».

Και αθλητικές ομάδες

Μία από τις ομάδες που έρχονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρήκε το ακίνητο των 71.000 δολαρίων την εβδομάδα μέσω του Instagram. Τους εντυπωσίασε το στυλ Art Deco του πρόσφατα ανακαινισμένου κάστρου που κάποτε βρισκόταν στην καρδιά του καταφυγίου άγριας ζωής του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου XV.
Μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου αποφεύγουν επίσης το Παρίσι και την παραδοσιακή διαμονή στο χωριό των αθλητών προτιμώντας διαμονή σε κάστρο. Σε απόσταση 45 λεπτών από το Παρίσι, το Château de Farcheville έχει κράτηση ενός μήνα για έναν Αμερικανό Ολυμπιονίκη και τη συνοδεία του περίπου 25 ατόμων. Ο αθλητής ήταν τόσο σίγουρος για τη συμμετοχή του που έκανε την κράτηση πριν από δύο χρόνια, είπε ο ιδιοκτήτης του.

Αλλά οι κρατήσεις πριν τους αγώνες δεν είναι εύκολες. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 500 κάστρα στην περιοχή Île-de-France που περιβάλλει το Παρίσι. Κάποια είναι ερειπωμένα, ενώ άλλα είναι μουσεία ή ιδιωτικές κατοικίες. Και μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτό που υπάρχει στην αγορά ενοικιάσεων πολυτελείας είναι κατάλληλο για τέτοιους πελάτες με πισίνα, ελικοδρόμιο για πτήση μέσα και έξω από το Παρίσι και ξεχωριστά καταλύματα για το προσωπικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα