Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  23:59:34

Οι διάσημοι γονείς που αποδέχτηκαν τα παιδιά τους όπως ακριβώς είναι, δηλαδή αρκετά προβληματικά. Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Σαρλίζ Θερόν και Πινκ.

Οι διδακτικές περιπτώσεις. Χωρίς αδιαφορία αλλά αντίθετα από σεβασμό , φροντίδα και ευαισθησία διάσημοι γονείς που αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα των παιδιών τους και τους προσέφεραν στήριξη και αγάπη.

Σε μια εποχή που μιλάμε όλο και πιο συχνά, όλο και πιο δυνατά, για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την αυτοδιάθεση σε σχέση με το σώμα τους και τελικά τη ζωή τους, είναι καθοριστικής σημασίας να κατανοήσουμε πόση αξία έχει η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, στηρίζουν τις επιθυμίες και σέβονται τις επιλογές τους. Γονείς που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους χωρίς να νοιάζονται για τους προσωπικούς δρόμους που θέλουν τα παιδιά να ακολουθήσουν.
Τέτοιοι γονείς υπάρχουν γύρω μας πάρα πολλοί και είναι σίγουρο πως ο καθένας και η καθεμία έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Υπάρχουν και οι διάσημοι γονείς που ανοιχτά και δημόσια έχουν μιλήσει για τη διαφορετικότητα των παιδιών τους και έχουν κρατήσει ανοιχτή την αγκαλιά τους για εκείνα.

Μπεν Άφλεκ και Τζένιφερ Γκάρνερ

Το δεκαπεντάχρονο παιδί του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Γκάρνερ, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Σεραφίνα, έκανε δημόσιο coming out ως τρανς άτομο στο μνημόσυνο του παππού του και πλέον ονομάζεται Φιν.
«Γεια σας, με λένε Φιν Άφλεκ» είπε και στη συνέχεια διάβασε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο παίρνοντας μέρος στην τελετή.

Ο Μπεν Άφλεκ και η Τζένιφερ Γκάρνερ ήδη από τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους θέλησαν να τα προστατεύσουν από τα φώτα της δημοσιότητας και εν συνέχεια από την υπερέκθεση μέσω των social media. Το διαζύγιό τους δεν επηρέασε στο ελάχιστο τον τρόπο που ως ομάδα λειτουργούσαν ως ασπίδα προστασίας τους.
Ήταν και παραμένουν κοντά τους στηρίζοντας κάθε επιλογή τους. Το παράδειγμα του Φιν αποδεικνύει ότι οι γονείς του στάθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που εκείνος κατάλαβε ποιος ήταν πραγματικά.

«Έχουν στηρίξει τον Φιν στην εξερεύνηση και την υιοθέτηση της ταυτότητάς του καθ' όλη τη διάρκεια της εφηβείας του», γράφει το περιοδικό Hola.
Ο Μπεν Άφλεκ και η Τζένιφερ Γκάρνερ έχουν ακόμα δύο παιδιά, τη Βάιολετ και τον Σάμουελ.

Σαρλίζ Θερόν

«Ναι, κι εγώ νόμιζα ότι η Jackson ήταν αγόρι. Μέχρι που με κοίταξε στα μάτια όταν ήταν τριών ετών και μου είπε: "Δεν είμαι αγόρι".
Έτσι είναι, λοιπόν. Έχω δύο όμορφες κόρες που, όπως κάθε γονέας, θέλω να προστατεύσω και να δω να προχωράνε στη ζωή τους. Γεννήθηκαν έτσι όπως είναι και δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω πώς θα μεγαλώσουν και ποιες θέλουν να είναι.
Η δουλειά μου ως γονέας είναι να αγαπώ τα παιδιά μου και να σιγουρευτώ πως θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για να είναι αυτό που θέλουν να είναι.

Και θα κάνω τα πάντα ώστε τα παιδιά μου να έχουν αυτό το δικαίωμα και να είναι προστατευμένα σε αυτό το πλαίσιο.
Μπορείτε να κατηγορήσετε τη μητέρα μου για το γεγονός ότι δεν τα κάνω όλα καλύτερα. Ξέρετε, μεγάλωσα σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι ζουν με μισές αλήθειες και ψέματα και κουτσομπολιά και κανείς δεν λέει τίποτα παραέξω. Η δική μου μητέρα με μεγάλωσε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Μου έμαθε να μιλώ ξεκάθαρα».

Και η Σαρλίζ Θερόν μιλάει ξεκάθαρα για τα παιδιά της αλλά και για τον τρόπο που εκείνη έχει αποφασίσει να τα μεγαλώσει. Η Θερόν είναι μητέρα της Jackson και της August, τις οποίες έχει υιοθετήσει.
«Ακόμα και όταν ήμουν σε σχέσεις, ήμουν πάντα ειλικρινής με τους συντρόφους μου, ότι η υιοθεσία ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα μεγάλωνα την οικογένειά μου κάποια μέρα. Αυτό σίγουρα δεν ήταν μια δεύτερη επιλογή για 'μένα. Ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή».

Πινκ

Στα VMA's 2021 η Πινκ τιμήθηκε με το "Michael Jackson Video Vanguard Award". Ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της και θέλησε να πει δυο λόγια.

«Βοηθάμε τους άλλους να αλλάξουν έτσι ώστε να δουν τα διαφορετικά είδη ομορφιάς. Και όσο για τους καλλιτέχνες που είστε απόψε εδώ. Με εμπνέετε όλοι τόσο πολύ. Ευχαριστώ που είστε ο εαυτός σας. Συνεχίστε να λάμπετε. Κι εσύ μικρή μου Γουίλοου είσαι πολύ όμορφη και σε αγαπώ πολύ», είπε η Πινκ κοιτάζοντας στα μάτια την κόρη της.
Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν ένας διάλογος ανάμεσά τους που την είχε κινητοποιήσει ώστε να δράσει κατάλληλα.
«Μαμά, είμαι το πιο άσχημο κορίτσι που ξέρω. Μοιάζω με αγόρι με μακριά μαλλιά», είπε η Γουίλοου στη μαμά της. Εκείνη έφτιαξε μία παρουσίαση στο PowerPoint με «ανδρόγυνους» καλλιτέχνες που έζησαν μέσα στην αλήθεια τους, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Φρέντι Μέρκιουρι ώστε να της δώσει παραδείγματα για το τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός.

Μέγκαν Φοξ

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Μέγκαν Φοξ έχει μιλήσει δημόσια για την επιλογή του γιου της, Νόα, να ντύνεται με φορέματα.

«Σχεδιάζει ρούχα. Είναι πολύ ταλαντούχος, αλλά είναι ακόμη πολύ μικρός. Του αρέσει πολύ η μόδα. Πολλές φορές ντύνεται μόνος του και επιλέγει φορέματα.
Και τον στέλνω σε πραγματικά φιλελεύθερο, hippy σχολείο, αλλά ακόμη και εκεί, συμμαθητές του, λένε πως τα αγόρια δεν φορούν φορέματα ή πως τα αγόρια δεν φορούν ροζ.
Έτσι τώρα προσπαθώ να τον διδάξω να είναι σίγουρος για τον εαυτό του, να έχει αυτοπεποίθηση και να μην δίνει σημασία σε όσα λέει κάποιος άλλος».
Η Μέγκαν Φοξ μαθαίνει στα παιδιά της να είναι ο εαυτός τους και μόνο.

Ντουέιν Γουέιντ

Τον Φεβρουάριο του 2023 η κόρη του μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ, Ντουέιν Γουέιντ, απέκτησε τη νέα της ταυτότητα μετά την ολοκλήρωση της φυλομετάβασής της.
Ο 16χρονη σήμερα Zaya ζει ελεύθερη κι ευτυχισμένη έχοντας διαρκώς δίπλα της τον πατέρα της. Ήταν άλλωστε εκείνος που κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο τον Αύγουστο του 2022 για τη χορήγηση νέας ταυτότητας στην κόρη του.

Ο Ντουέιν Γουέιντ έχει δηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή του στο δικαίωμα της Zaya να «ζει πιο άνετα και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε όλες τις πτυχές της ζωής της».
Αντίθετα, η μητέρα της κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της ότι «πίεζε» το παιδί να αποκτήσει νέα ταυτότητα ώστε να «αξιοποιήσει νέες οικονομικές ευκαιρίες».

Ο Γουέιντ χαρακτήρισε «ανόητες» τις κατηγορίες προσθέτοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο η μητέρα της Zaya να τη στηρίξει σε αυτό το ταξίδι και να στηρίξει την αλήθεια της, γιατί το παιδί δεν θα έπρεπε να αναγκαστεί να βάλει σε αναμονή τη ζωή του».
Για τον πατέρα της Zaya η νέα ταυτότητα ήταν απαραίτητη για να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς περισπασμούς. «Από το να συστηθεί και να παραγγείλει φαγητό, μέχρι να πάρει δίπλωμα οδήγησης και να υπογράφει τα έγγραφά της», ανέφερε.

«Αγαπήστε και αποδεχτείτε τα παιδιά σας όπως ακριβώς είναι. Ως γονιός το μόνο μου μέλημα και ο μόνος μου στόχος είναι τα παιδιά μου να δουν πως τα αγαπώ και τα υποστηρίζω. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στην οικογένειά μας με αγάπη, υπερηφάνεια και χαμόγελο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline