Κυριακή 28 Απριλίου 2024  20:05:53

Προειδοποίηση Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Βομβαρδίζετε στα τυφλά, χάνετε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας

Το διεθνές κλίμα δεν είναι ευνοικό για τις πολεμικές ακρότητες του Ισραήλ στη Γάζα και σε βάρος οικογενειών των Παλαιστίνιων, ο Αμερικανός πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν, αν και ο ίδιος, αλλά και οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν αναφανδόν το Ισραήλ, επέκρινε όπως ποτέ άλλοτε την ισραηλινή κυβέρνησή της για την εναντίωσή της στη λύση των δυο κρατών και την προειδοποίησε πως ίσως χάσει κάθε διεθνή υποστήριξη εξαιτίας των βομβαρδισμών «στα τυφλά» στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι η πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε δημόσια και ωμά τις διαφωνίες του με τη στρατηγική του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο έχει περίπλοκη σχέση.

Η Ουάσιγκτον μοιάζει εξάλλου να απελπίζεται για τον τρόπο που ο στρατός του στενού της συμμάχου διεξάγει τον πόλεμο, ειδικά για τον τεράστιο αριθμό θυμάτων μεταξύ των Παλαιστινίων αμάχων και για το ανθρωπιστικό χάος στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline