Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  22:22:18

Οι " μοναχικοί λύκοι " δολοφόνοι

Το νέο αμόκ ομαδικών δολοφονιών ήλθε να διευρύνει τον προβληματισμό. Φαινόμενο από τις ΗΠΑ, πρωτίστως σε σχολεία, που επεκτάθηκε στην Ευρώπη.

Δυστυχώς διογκώνεται με τον μιμητισμό στο κακό, στο έγκλημα και την αρνητική προβολή από την τηλεόραση και όλα τα ΜΜΕ. Η τρομοκρατία αλλάζει μορφή ή καλύτερα " εμπλουτίζεται". Βλέπουμε, όμως, ότι δεν χρειάζονται εκρηκτικά για να θρηνήσουμε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Την Παρασκευή οι νεκροί της Νίκαιας είχαν φθάσει τους 84 και άλλοι 50 τραυματίες κινδύνευαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Εάν αποδειχθεί ότι ο Μπουχλέλ έδρασε μόνος του, αλλά είχε πολιτικό στόχο, αυτή θα είναι η πιό πολύνεκρη επίθεση στην Ευρώπη από " μοναχικό λύκο ", όπως οι ειδικοί αποκαλούν τέτοιες περιπτώσεις. Έως τώρα το θλιβερό " ρεκόρ" κατείχε ο Νορβηγός ακροδεξιός Αντερς Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 ομοεθνείς του το 2011 με όπλα και φορτηγάκι-βόμβα. Ο δράστης του πιό πολύνεκρου εγκλήματος, πάντως, δεν είχε πολιτικούς στόχους.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπτζ έριξε AIRBUS της εταιρείας GERMANWINGS στις Άλπεις τον Μάρτιο του 2015, οδηγώντας στον θάνατο. άλλους 149 ανθρώπους. Απεδείχθη αργότερα ότι έπασχε από κατάθλιψη και διακατεχόταν από τον φόβο ότι έχανε την όρασή του. Αρκετοί " μοναχικοί λύκοι " φέρονται να έχουν έντονα προβλήματα ψυχικής υγείας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ώθησε τον Μπουχλέλ στο έγκλημα, αλλά τα πρώτα ρεπορτάζ την Παρασκευή παρουσίαζαν ένα άτομο αρκετά διαταραγμένο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline