Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:18:53

Κώστας Μπακογιάννης, τον στοχοποιούν με όψιμα Πυρά για την ήττα στην Αθήνα οι Μ. Βορίδη και Ν. Πέτσας

Καταψηφίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης και όχι η κυβερνητική πολιτική η γραμμή Μαξίμου για την επική ήττα στην Αθήνα.

Ένα ένα τα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το αφήγημα του Μαξίμου για την απροσδόκητη, «επική ήττα» του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων.

Αφήγημα που δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνο τον Κώστα Μπακογιάννη καθώς θεωρούν ότι αποδοκιμάστηκε η θητεία του στο δήμο Αθηναίων και όχι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο Στέλιος Πέτσας απέδωσε ωμά την ευθύνη αποκλειστικά στον Μπακογιάννη μιλώντας στο Action24. Ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη μη αναμενόμενη επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλη διαφορά να ανατραπεί. «Ήταν ένα μήνυμα, ήταν μια προσωπική ευθύνη. Έχασε ο Μπακογιάννης και όχι η ΝΔ», είπε ο πρώην υπουργός.

Η σχετική αναφορά από το λεπτό 03:48 και μετά στο βίντεο που ακολουθεί.

Πιο προσεκτικός και πιο στρογγυλός στις διατυπώσεις του εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την ήττα Μπακογιάννη και ΝΔ στον πρώτο δήμο της χώρας.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν μεικτά χαρακτηριστικά. Έχουν πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο αλλά από την άλλη μεριά σημαντική διακύμανση ανάλογα με το πρόσωπο.

Ο Μάκης Βορίδης απέδωσε την επική ήττα στην Αθήνα τόσο στην αντισυσπείρωση της ΝΔ αλλά στο στοιχείο της ατομικής αξιολόγησης του πρώην δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν και στοιχεία προσωπικής αξιολόγησης».
Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα ότι στον πρώτο γύρο ο Μπακογιάννης πήρε το ποσοστό της ΝΔ στην Α΄Αθηνών ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία ψηφίστηκε από το 60% των ψηφοφόρων, δηλαδή, πολύ πάνω από το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας για το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Μπακογιάννη – Δούκα και το κατά πόσο επηρέασε και οδήγησε στην ήττα τον δήμαρχο της ΝΔ, ανέφερε:
«Εγώ δεν θα έκανα ντιμπέιτ. Ωραίο ήταν αλλά δεν ξέρω εάν λειτούργησε καλά. Όταν πάμε στις εκλογές εγώ πάω για να κερδίσω όχι για να κάνω φιλοφρονήσεις στους αντιπάλους. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι ήταν κρίσιμο το θέμα του ντιμπέιτ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline