Κυριακή 28 Απριλίου 2024  13:38:15

Σκουρλέτης: Παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλευαν υπόγεια – ΝΔ: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις αποκαλύψεις του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη ζητά η ΝΔ να τοποθετηθεί το κόμμα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών του Πάνου Σκουρλέτη περί «υπογείου μηχανισμού μαύρης προπαγάνδας».

«Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε σήμερα έναν υπόγειο μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, στον οποίο επώνυμοι αρθρογράφοι εφημερίδων διαχειρίζονταν δεκάδες λογαριασμούς στα social media, καθώς και τους λογαριασμούς του Αλέξη Τσίπρα» τόνισε ο κ. Ρωμανός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια οργάνωνε δολοφονίες χαρακτήρων, διέσπειρε fake news και δημιουργούσε υβριστικά hashtags. Τα συγκεκριμένα ζητήματα ξεφεύγουν κατά πολύ από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλλεται να απαντηθούν».

Οι καταγγελίες Σκουρλέτη

«Κάποιος δεν μπορεί να διαγράψει τις ιδέες, τη δική μου σχέση με την αριστερά, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διαγράψει μια ολόκληρη πορεία ενός ιστορικού ρεύματος στην Ελλάδα, της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε την παραπομπή του προς διαγραφή χθες βράδυ από την τηλεόραση.

«Με αυτά που γίνονται σίγουρα έχουμε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι στις επιθεωρήσεις της σεζόν, φοβάμαι την απαξίωση και την γελοιοποίηση του χώρου και αυτό πονά σήμερα τις δεκάδες χιλιάδες αριστερούς, ένας αρρωστημένος τελικά εκτός τόπου αρχηγισμός και μάλιστα υιοθετώντας συνθήματα μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με απαξίωση και με γελοιοποίηση», δήλωσε. «Τα νταηλίκια και τις συκοφαντίες ιδιαίτερα από τον Παύλο Πολάκη τις γνωρίζουμε όλοι και όλες. Του εύχομαι να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και να μην το ρίξει ακόμα πιο χαμηλά», σχολίασε, ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ανεπάγγελτος» που του αποδόθηκε.
Όσον αφορά στις καταγγελίες ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αυτό καταρχήν είναι υποτιμητικό για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα», καθώς «Βίτσας, Φίλης, Σκουρλέτης υπήρξαμε υπουργοί, εκλεγμένα στελέχη του κόμματος, εγώ ήμουν γραμματέας, ο Βίτσας ήταν γραμματέας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, με παρουσία και προσωπική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα».

Σχολίασε ότι «ο Κασσελάκης απέκρυψε τις απόψεις του», «αυτά που είπε στο ΣΕΒ δεν τα είπε όταν ήταν υποψήφιος». Ανέφερε ότι την ευθύνη για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την «είχε μια πολύ στενή ομάδα και τελικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό είναι γνωστό, δεν ρωτήθηκε κανείς μας...».

Για το αν επιβάλλεται να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Και το σύνολο των πολιτικών στελεχών, να μιλήσει η κ. Γεροβασίλη, ο κ. Παππάς, όλοι πρέπει, αναφέρω διάφορους ανθρώπους που αποτέλεσαν βασικά στελέχη την τελευταία δεκαετία». «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να πει τη γνώμη του», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «...άλλοι δουλέψαν υπόγεια με έναν στημένο μηχανισμό». Έκανε λόγο για «κάποια παράκεντρα». «Εγώ ξέρω πχ ότι επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι 50 λογαριασμών (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και των σόσιαλ μίντια του προέδρου», είπε. Υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς, όπως όφειλε και πριν την προεδρική εκλογή, που έδωσε τη δυνατότητα εργαλειοποίησης του ονόματος του, και τώρα έχει υποχρέωση να μιλήσει».

«Προσωπική του άποψη», είπε ερωτηθείς για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βίτσα περί ίδρυσης νέου κόμματος. Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «πορεία βίαιης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» και εκτίμησε ότι «αν συνεχίσει αυτή την πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό, άνευρο κόμμα», προσθέτοντας ότι «αν υπάρχει μια τέτοια πορεία προφανώς όσοι έχουμε διαφορετικές απόψεις θα είμαστε απέναντι, καταρχήν διεκδικώντας ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει σε αυτές τις ράγες της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς».

Ερωτηθείς ονομαστικά για πρόσωπα, μεταξύ άλλων όπως οι Θεόδωρα Τζάκρη και η Δώρα Αυγέρη, που «βρίσκονται στο πλευρό» του κ. Κασσελάκη, είπε ότι πριν στο συνέδριο το προηγούμενο, «είχαν μιλήσει για αριστερίζουσες εκκρεμότητες, για ανθρώπους που κάνουν face control στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά. Άρα προφανώς είχαν ένα σχέδιο ρήξης. Το ότι ο Κασσελάκης το υιοθετεί και βγαίνει τώρα ultra διχαστικός αυτό αφορά τους ίδιους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline