Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  18:40:05

Επιμένει ο Κασσελάκης, στηρίζουν Τζάκρη και Κασσιμάτη

Την πρόθεσή του να εμμείνει στο ερωτηματολόγιο -χωρίς να κάνει κάποια αναφορά για ενδεχόμενη σύγκληση των οργάνων πριν το συνέδριο- γνωστοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τεκμηρίωσε τη θέση του λέγοντας ότι στο κόμμα που οραματίζεται «τα όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς τήν υπόψη».

«Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».

Μάλιστα, έσπευσε να αναφέρει ότι ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα». Η επιλογή να αναφερθεί στο έτος της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στις διαδικασίες της λεγόμενης «διεύρυνσης» του κόμματος μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται επί της ουσίας στο «φιλοτσιπρικό» ακροατήριο, απαντώντας έτσι στην αιχμή της Ολγας Γεροβασίλη περί ενδεχόμενης διάλυσης «του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στη διακυβέρνηση».

Πιο αιχμηρή ήταν η απάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία επίσης ανήκει στη φρουρά των νεοπροεδρικών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή της στην Αυγή, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους «διαφωνούντες» ότι «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων». Υπέρ του ερωτηματολογίου τοποθετήθηκε και η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη, η οποία, μάλιστα, έκανε λόγο για ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline