Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  13:29:53

Λοβέρδος: Ανακοινώνει επίσημα το κόμμα του στις 4 Μαρτίου

Στην επίσημη ανακοίνωση του κόμματός του θα προχωρήσει στις 4 Μαρτίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόμμα του κ. Λοβέρδου ιδρύθηκε με κατάθεση καταστατικού και όλων των απαραίτητων εγγράφων στον Άρειο Πάγο στις 7 Φεβρουαρίου 2024.
Το όνομα του κόμματος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πολιτικά θα τοποθετείται καθαρά στο κέντρο.

Οι δύο επιλογές

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου ο κ. Λοβέρδος είχε δύο επιλογές. Το έχει πει δημόσια και ο ίδιος. ΝΔ ή κάποια δικιά του κίνηση. Η πρώτη περίπτωση είχε τις δυσκολίες της. Ο κ. Λοβέρδος, όπως εκτιμάται, έχει υψηλή δημοφιλία στη ΝΔ.

Εκεί, άλλωστε, μετακόμισαν εκατοντάδες προσωπικοί του ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές. Προτίμησαν να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κόστος οδυνηρό για τον ίδιο αφού έτσι εξηγούν, πρόσωπα του περιβάλλοντός του, το ότι έμεινε εκτός Βουλής. Ωστόσο, μια δική του μετακόμιση στη ΝΔ δεν θα ήταν μια απλή υπόθεση.
Η αυτόνομη παρουσία στον πολιτικό στίβο, μέσω μιας, νέας, κεντρώας κίνησης, ήταν αυτή που στριφογύριζε στο μυαλό του πρώην υπουργού και ενισχύονταν από την ανάγνωση που έκανε για το πολιτικό σκηνικό.

Η εκλογική προσδοκία

Το νέο κόμμα μπορεί να αποδειχθεί ελκυστικό για μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων του κέντρου. Αυτό είναι το ευτυχές αφήγημα. Γιατί υπάρχει και το καλούμενο «κακό σενάριο». Τι θα συμβεί αν το νέο κόμμα μείνει κάτω από το όριο της εισόδου στην Ευρωβουλή; Και μήπως το ενδεχόμενο αυτό, ίσως δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για μια κάποιας μορφής συνεργασία με τη ΝΔ;
Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ απορρίπτεται. Το νέο κόμμα θα είναι στην αφετηρία της κούρσας των εκλογών. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η φιλοδοξία του κ. Λοβέρδου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline