Τρίτη 14 Μαϊου 2024  13:58:54

«Δυνάστης μήνας» ξαναγίνεται ο Μάρτιος, όπως ο περσινός. Χειρότερος από Οκτώβριο και Φεβρουάριο. Τα έξι μέτρα των νέων περιορισμών, που εξετάζουν παράλληλα Μαξίμου και Επιτροπή για ένα καθολικό-σκληρό lockdown. Κύριο

Χθες αργά το βράδυ Κυβέρνηση και καθηγητές βρέθηκαν σε αδιέξοδο και σε κατάσταση αγωνίας από τα γεμάτα κρεβάτια στα νοσοκομεία και από τα νέα κρούσματα κατά χιλιάδες καθημερινά, καθώς τα μέτρα περιορισμού δεν απέδωσαν.

Η νέα έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα τελικά, η μεγάλη και προβληματική διασπορά κρουσμάτων στη χώρα, φέρνει σήμερα ξανά στο τραπέζι πρόταση για καθολικό lockdown , παρόμοιου με τον περσινό Μάρτιο, όταν ξεκίνησαν όλα.

Τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, οι μεταλλάξεις αλλά και η πίεση που ασκείται στις MEΘ των νοσοκομείων ανησυχούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, οι οποίοι αυτή την ώρα, εξετάζουν όλα τα σενάρια για να μπει τέλος στην διασπορά των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με υπεύθυνες τις πληροφορίες , οι ειδικοί συζητούν ακόμα και την επιβολή ενός καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου. Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, αναμένεται να δούμε αν θα αφορά συγκεκριμένες περιοχές ή ολόκληρη τη χώρα.

Έκτακτα μέτρα για να μην γίνει η Αττική Θεσσαλονίκη

Για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού και να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, να γίνει δηλαδή η Αττική Θεσσαλονίκη, αύριο Τετάρτη, 3 Μαρτίου, η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει για νέα έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν. Σύμφωνα με έγκυρα ρεπορτάζ εξετάζονται και από τα κέντρα αποφάσεων, τα εξής έξι μέτρα περιορισμών:

- ο περιορισμός των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο είτε για περίπατο είτε για παραλία ή βουνό της Αττικής
- η χρήση της διπλής μάσκας παντού, με πρώτες τις Δημόσιες υπηρεσίες
- η απαγόρευση κυκλοφορίας από πολύ πιο νωρίς
- η χρήση του αριθμού μετακίνησης «έξη» μόνο για μια μετακίνηση την ημέρα
- ο αυστηρός έλεγχος από τους εργοδότες, δημόσιο και ιδιώτες, όσων πρέπει να εργάζονται κανονικά στο σπίτι τους με κανονικό ωράριο τηλεργασίας.
- αυστηρότερα πρόστιμα για παραβάτες ιδιοκτήτες καφεμπάρ, ταβερνών και παράνομων συνάξεων γενικώς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline