Τρίτη 14 Μαϊου 2024  17:37:15

Ψώνια, βόλτες με (ή χωρίς) σκύλο και άθληση, μόνο σε μικρές αποστάσεις ... Ούτε σε παραλίες, πλατείες και Πάρνηθες στη μισή Ελλάδα.- Απαγορεύεται χρήση Ι.Χ και δίκυκλων με μηχανή. Κύριο

Στις 7 μ.μ. η απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα για τους πάντες και τα πάντα.

Μέσα σε ένα κουρασμένο κοινό από τη δοκιμασία , πολλαπλή μάλιστα ενός χρόνου και την προκλητική ανευθυνότητα μεγάλης ομάδας ατόμων σε διάφορες περιοχές.

Αναπροσαρμογές στους κωδικούς μετακίνησης (sms) 2, 3 και 6 προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, που έγινε εκτεταμένη κι επικίνδυνη, ιδιαίτερα η βρετανική του μετάλλαξη , ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, από σήμερα το πρωί, εκείνο της Πέμπτης (4/3) στις 06.00 και έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06.00, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

• Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.(δηλαδή και σε όμορο Δήμο)

• Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Χωρίς κανένα μηχανοκίνητο μέσο, τετράτροχο η δίτροχο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί στη παραλία ή τις Πάρνηθες ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

• Ακόμη, όσον αφορά τον κωδικό 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS. Σε ποιά συγκεκριμένα πρόσωπα συγγενικά,, που κατοικούν κλπ. Ακόμα και με τηλεφωνικό έλεγχο της συγκεκριμένης επαφής. Ειδικότερα, για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Ο υφυπουργός στην αρχή έστειλε το μήνυμα πως «βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό».
Τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε. Έχουν εντοπιστεί σε 1.756 πολίτες μέχρι σήμερα, ανέφερε.

Κρούσματα

Σε 2.702 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το ίδιο διάστημα διενεργήθηκαν 54.553 τεστ (24.435 μοριακά, 30.118 ράπιντ), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 4,95%.
Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν 40 θάνατοι. Οι θάνατοι στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται πλέον σε 6.597. Διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 431 ασθενείς. 

Γεωγραφική κατανομή

Στην Αττική κατεγράφησαν 1.179 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 314 και στην 178 Αχαΐα.
Τα νέα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής κατανέμονται ως εξής:

• Ανατολική Αττική: 101
• Βόρειος Τομέας Αθηνών: 183
• Δυτική Αττική: 70
• Δυτικός Τομέας Αθηνών: 230
• Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 327
• Νότιος Τομέας Αθηνών: 143
• Πειραιώς: 189
• Π.Ε. Νήσων: 26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline