Τρίτη 14 Μαϊου 2024  12:31:42

Τρεις πληγές, που θα συνεχίσουν να ακυρώνουν τα Lockdown: 1. Κρυφές συνάξεις σε σπίτια και μαγαζιά. 2. Η λειψή τηλεργασία στα σπίτια. 3. Οι πορείες και ομαδικές συγκεντρώσεις. Κύριο

Κανένας άλλος παράγοντας μόλυνσης δεν ευθύνεται τόσο πολύ για την εκτίναξη των μολύνσεων, ακόμα και η άθλια κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και βεβαίως καθόλου λιανεμπόριο, σχολεία, εστίαση. Τσικνοπέμπτη 2021 με νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ξεκινήσουν από την Τσικνοπέμπτη σήμερα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και επεσήμανε τις τρείς βασικές αιτίες-κοινωνικές πληγές, που προκάλεσαν την τεράστια εκτίναξη των κρουσμάτων στη μισή Ελλάδα.

Μεγάλη πηγή μολύνσεων, από πλοηγούμενους μήνες οι μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες αναζωπύρωσαν τις μολύνσεις κατά εκατοντάδες καθημερινά πριν μήνες στην Αττική και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Αναγκαίοι και αυξημένοι θα είναι εις το εξής, τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι στις γειτονιές αλλά και στους χώρους εργασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι χώροι εργασίας και οι συνάξεις σε σπίτια, αποτελούν τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι μόνο στην περιοχή της Αττικής αλλά σε πολλές πόλεις και νομούς της Ελλάδας.

Αναπροσαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει να φανούμε ευέλικτοι στα μέτρα που αποφασίζουμε αλλά άκαμπτοι στην τήρησή τους από όλους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε. Γι' αυτό για τις επόμενες εβδομάδες, υιοθετούμε το σκεπτικό, τη λογική του προηγούμενου Μαρτίου. Μένουμε σπίτια μας, μένουμε στη γειτονιά μας και όταν πρέπει να μετακινηθούμε μετακινούμαστε στην μικρότερη δυνατή απόσταση», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, βρίσκεται σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Αυξημένοι οι έλεγχοι στις γειτονιές

Δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, που μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σοβαρό και διαπιστωμένο πρόβλημα οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, που κατεβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατέβηκαν , επί μήνες, κατά χιλιάδες στους δρόμους , με σοβαρές συνέπειες κοινωνικές.

Η ελάχιστη απόσταση, επίσης, δεν τηρείται ποτέ, παρότι γινόταν συνεχώς συστάσεις επανειλημμένα από τις δυνάμεις της τάξης, Μάταια όμως, όπως αποδείχθηκε με τους καλπασμούς των αριθμών (μολύνσεις, θάνατοι, διασωληνομένοι) σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.,

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, ενώ η Αττική ήδη είναι σε αυτή την κατάσταση.

Επίσης ο κωδικός 6 στα SMS θα αφορά μόνο πεζούς και δεν θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση με τα αυτοκίνητα. Δηλαδή, να μην είναι εφικτή η μετάβαση των πολιτών σε άλλη περιοχή ή σε άλλο δήμο, με τη χρήση αυτοκινήτου ή Μέσου Μαζικής Μεταφοράς για άθληση ή περπάτημα.

Αλλαγές θα έχουμε και στον κωδικό με το SMS 2 για τα σούπερ μάρκετ μπαίνουν περιορισμοί ως προς την απόσταση καθώς ο πολίτης πλέον δεν θα μπορεί να απομακρύνεται 2χλμ από την οικία του.

Προβληματισμός επικρατεί για την κατάχρηση του κωδικού 4, που σχετίζεται με την παροχή βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να γίνεται ορθή χρήση του κωδικού.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline