Τρίτη 14 Μαϊου 2024  17:27:18

Σε απόλυτη καραντίνα, η μισή «κάτω Ελλάδα»- 19 περιοχές και πόλεις σε Στερεά, Πελοπόννησο, Ιόνιο, Αιγαίο Αττική, Κρήτη. Κύριο

Οι απόλυτες απαγορεύσεις στην κοινωνία, στην καθημερινή ζωή, στην αγορά, στην εργασία, το λιανεμπόριο, στα σχολεία.

Στο «βαθύ κόκκινο» των μεγάλων απαγορεύσεων μπαίνουν από σήμερα Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται η τέλεση γάμων μνημοσύνων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων. Επίσης χωρίς την παρουσία πιστών-κοινού θα γίνονται οι προσευχές και λειτουργίες- τελετές στους διάφορους ναούς.

Αλλάζουν οι ώρες και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί, έως την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Το λιανεμπόριο από την Πέμπτη – Σε ποιές περιοχές κλείνουν και πόσο τα καταστήματα.

Αλλαγές και στο λιανεμπόριο φέρνουν οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη, στις 06:00, σε ολόκληρη την Ελλάδα

Συγκεκριμένα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις 19 περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα καταστήματα λιανεμπορίου θα λειτουργούν μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, 'Αρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο), καθώς και στον Δήμο Καλυμνίων τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline