Τρίτη 14 Μαϊου 2024  04:39:20

Οι πληρότητες σε ΜΕΘ Covid της Αττικής αγγίζουν πλέον το 95%

Σημειώνεται ότι οι πληρότητες σε ΜΕΘ Covid της Αττικής αγγίζουν πλέον το 95%. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Είναι ενδεικτικό πως στις 15 Μαρτίου καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα 457 εισαγωγές ασθενών με Covid (συμπεριλαμβάνονται και οι διανοσοκομειακές διακομιδές) και δόθηκαν μόνο 166 εξιτήρια.


Μεγάλα νοσοκομεία όπως τα Σισμανόγλειο, Γεννηματάς, Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, Ασκληπιείο, Τζάνειο και Αττικόν έχουν μονίμως κατειλημμένο το σύνολο των κλινών ΜΕΘ. Πολύ υψηλές είναι οι πληρότητες και σε απλές κλίνες Covid.

Παράλληλα, διασωληνεμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 25 ασθενείς εκτός ΜΕΘ μέχρι αργά το βράδυ χθες.
Οι εκτιμήσεις για την πορεία των διασωληνωμένων δεν είναι θετικές, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαήμερο. Ειδικοί εκτιμούν πως ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τους 700, ενώ δεν αναμένεται σταθεροποίηση πριν τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline