Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  02:35:21

Ανευθυνότητα από γιατρούς και νοσηλευτές στο ΜΕΤΑΞΑ να μην εμβολιάζονται. Ο Βασ. Κικίλιας τους... απειλεί με rapid test αντί να τους να τους υποχρεώνει, όπως αποφασίζει η Ιταλία. Κύριο

Η νέα Κυβέρνηση Ντράγκι θεωρεί να κάνει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων πρέπει να εμβολιάζεται υποχρεωτικά αλλιώς υπάρχει ασυμβίβαστο να εργάζεται εκεί. «Μεταξά»: Πάνω από 40 κρούσματα, ασθενείς και υγειονομικοί.


Αντικρουόμενες πληροφορίες, σκόπιμες από κύκλους ένοχους και επιπόλαιους του ΜΕΤΑΞΑ κατά των εμβολιασμών από για τους, νοσοκόμους , τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους (όπως παλαιότερα σε πολλά νοσοκομεία για τα Πατρών, Θεσσαλονίκης , Δυτικής Μακεδονίας, Δρομοκαείτιο, Άγιος Σάββας κ.α.) για το αν εργαζόμενοι θετικοί στον ιό συνεχίζουν να δουλεύουν για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου. Αν βεβαίως για τις ευθύνες, που δεν φαίνεται να λείπουν για μολύνσεις ασθενών.

1.Συναγερμός αλλά καθυστερημένος έχει σημάνει στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 24 υγειονομικοί και 20 ασθενείς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μονάδα Covid στον 6ο όροφο. Με βαριές ευθύνες για την επιπόλαια συμπεριφορά γιατρών και νοσηλευτών, συνολικά στο 45% του προσωπικού και επιπόλαιες ανοχές της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας.

Mετά από επικοινωνία του kathimerini.gr με εργαζόμενο του νοσοκομείου, υπογραμμίστηκε ότι «λόγω μη επαρκούς προσωπικού, υγειονομικοί που έχουν διαγνωσθεί με τεστ θετικοί, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, λαμβάνοντας μέτρα (μάσκες, αντισηψία), καθώς αν τεθούν σε καραντίνα δεν θα υπάρχει προσωπικό να κάνει τις θεραπείες στους ασθενείς».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Τουμπέκης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» διέψευσε τις πληροφορίες ότι τα μέλη του προσωπικού ασθένησαν έπειτα από επαφή με συνοδούς ασθενών.

Όπως είπε «τις τελευταίες 20 μέρες απαγορεύεται η είσοδος συνοδών των ασθενών, οι οποίοι για να μπουν μέσα κάνουν και το rapid και το μοριακό τεστ».
Παράλληλα, ο κ. Τουμπέκης τόνισε ότι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55% με 60%, υποστηρίζοντας ότι πάντως έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και 11 από τους ήδη εμβολιασμένους. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο προσωπικό, όμως όπως γνωρίζετε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», πρόσθεσε.

«Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν κόλλησαν μέσα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί κατά την είσοδό τους και νοσηλεύονται στη μονάδα Covid στον 6ο όροφο, που δημιουργήθηκε πριν 20 ημέρες. Έγιναν 411 μοριακά τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές, βρέθηκαν 24 θετικά και είναι σε καραντίνα, χωρίς να έχει επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου», τόνισε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, διαψεύδοντας τον εργαζόμενο του νοσοκομείου.

2. Ιταλία: Υπό εξέταση το ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού με τα επαγγέλματα γιατρού και νοσοκόμου

Ξεκινούν εκ νέου οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στην Ιταλία, τη στιγμή που παραμένει ανοικτό το θέμα το οποίο συνδέεται με την άρνηση μέρους γιατρών και νοσηλευτών, να υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Την Πέμπτη, ο περιφερειάρχης της περιοχής Εμίλια Ρομάνια (με πρωτεύουσα την Μπολόνια), Στέφανο Μπονατσίνι δήλωσε ότι «όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, δεν γίνεται να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας». Ζήτημα που θα λάβει γενικότερη εφαρμογή στη χώρα, κατά σοβαρές εκτιμήσεις. .

Το θέμα ξαναήλθε στην επικαιρότητα, μετά από την μετάδοση της είδησης ότι νοσοκόμα η οποία αρνήθηκε να εμβολιαστεί, φέρεται να μολύνθηκε με τον ιό και να κόλλησε σειρά ασθενών, στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα ασχοληθεί σύντομα με το όλο αυτό πρόβλημα και δεν αποκλείεται να ορίσει επίσημο ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού κατά της Covid-19, με το επάγγελμα του γιατρού και του νοσοκόμου.

3.Κικίλιας: Υποχρεωτικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί

Μετά το θλιβερό φαινόμενο γιατρών και νοσηλευτών, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους ασθενείς και ωστόσο αρνούνται να εμβολιαστούν
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό- των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή του κ. Κικίλια ελήφθη έπειτα από το θλιβερό φαινόμενο γιατρών και νοσηλευτών, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους ασθενείς και ωστόσο αρνούνται να εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστικά, στο νοσοκομείο «Μεταξά», το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline