Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  08:44:52

Ο Κυρ. Μητσοτάκης καταγγελτικός και διμέτωπος: «Υγειονομικό σαμποτάζ από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ– Δεν πρόκειται να πληρώσουν οι πολλοί τις συνέπειες των ολίγων αντιεμβολίαστων. Κύριο

Δηλώσεις που σηματοδοτούν κριτική συμπεριφορά και στα δύο αυτά μέτωπα-πολιτική και καταγγελτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με μέτρα πίεσης και περιορισμούς σε όσους αρνούνται ακόμα να εμβολιασθούν.

Διπλό και αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω νέας συνέντευξής του, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά πλέον όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι.

«Δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη»

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τα όποια περιοριστικά μέτρα θα αφορούν, πλέον, τους ανεμβολίαστους, καθώς «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη». «Η χώρα δε θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης δε, απέρριψε την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ και αναρωτήθηκε αν πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία τα 150 ευρώ

«Υγειονομικό σαμποτάζ από ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για «υγειονομικό σαμποτάζ». «Εγώ μπορώ να δεχθώ ότι ένας αντιεμβολιαστής, φιλοσοφικά αντίθετος στην ιδέα του εμβολίου, καλεί τον κόσμο σε μία διαδήλωση. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι κάποιος ο οποίος πιστεύει στα εμβόλια και λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε να λέει «αναλαμβάνω και το ρίσκο και ταυτόχρονα διαδηλώνω κιόλας». Αυτό είναι αδιανόητο για εμένα», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτό συνιστά αυτό που έγινε στη χώρα. Κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε, ότι υπήρξε ένα ουσιαστικότατο σαμποτάζ, υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά από ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα, ασυγχώρητο. Θα έχουμε την ευκαιρία και μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά για πολλά ζητήματα. Να αντιπαρατεθούμε για το εργασιακό, να αντιπαρατεθούμε για την παιδεία. Να κάνουμε αντιπολίτευση πάνω σε μία υγειονομική κρίση και να μην κάνουμε τίποτα για να υποστηρίξουμε ουσιαστικά τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης; Για εμένα είναι βαθιά, βαθιά ανήθικη συμπεριφορά. Αλλά από εκεί και πέρα, ο καθένας προφανώς κρίνεται για αυτά τα οποία κάνει».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης, και απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση έβαλε την αστυνομία να δέρνει τους νέους, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η κεντρική στρατηγική (τους) ήταν: «ανοίγετε, θέτετε σε κίνδυνο την υγεία. Κλείνετε, καταστρέφετε την οικονομία». Αλλά νομίζω ότι αυτό τελικά έχει ίσως λιγότερη σημασία, διότι τελικά αποτυπώνεται και στους πολιτικούς συσχετισμούς αν αυτή η στρατηγική είχε αποτέλεσμα. Απλά επειδή έχει μια ιστορική αξία πάντα να κάνουμε έναν απολογισμό του τι έγινε και τι δεν έγινε, προσωπικά αυτά είναι ζητήματα τα οποία νομίζω ότι καταγράφονται. Και πρέπει να καταγραφεί η στάση του καθενός απέναντι σε μία κρίση η οποία έρχεται μια φορά στα 100 χρόνια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline