Τρίτη 30 Απριλίου 2024  08:08:33

Ο Αλεξ. Τσίπρας το τράβηξε πολύ στη συνεδρίαση της Κ.Ε. Κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι έχει μεταβάλει το Μαξίμου σε εισπρακτική ΑΕ, «που κάνει δουλειές», κέντρο διαφθοράς και συναλλαγής. Το πρωτοφανές απόσπασμα της ομιλίας του. Το σχόλιο Οικονόμου. Κύριο

«Μετατρέποντας το Κράτος σε μαγαζί και το Πρωθυπουργικό Γραφείο σε Ανώνυμη Εταιρεία που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα, υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της βουτώντας τον δημόσιο διάλογο στο ψέμα, τη συκοφαντία, την απόκρυψη και τη διαστρέβλωση, με τη βοήθεια χορηγών και χορηγούμενων που διαπράττουν καθημερινά χυδαία αντιποίηση της δημοκρατικής αρχής της ενημέρωσης.»

O Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίασης/ της Κ.Ε του κόμματος υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα», εξηγώντας ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη...Γιατί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί».
Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων εκλογών που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική:

«Ο κ. Μητσοτάκης, διαβλέποντας ότι σιγά σιγά απομονώνεται και συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι βρίσκει μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, και τα σενάρια. Προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί την εκλογική διαδικασία της απλής αναλογικής, προσπαθεί να ποδηγετήσει την αυθεντική λαϊκή βούληση». Ακολούθως περιέγραψε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Απορρίπτουμε τα κόλπα, τα σενάρια, τους τακτικισμούς. Λέμε καθαρά και ξάστερα: Οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δε θα είναι άγονες.

Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειες, χωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας. Μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα εγγυηθεί με ασφάλεια και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας μας. Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις».
Στη συνέχεια ,άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες της πολιτικής της στον ελληνικό λαό, «που τον έχει φτάσει στα όριά του».

ΟΙ ΕΞΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΤΆ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΚΑΙ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ

«...Η πρώτη μεγάλη μάχη όμως που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, πριν από τη μάχη των εκλογών, είναι αυτή η μάχη για την ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εργαζόμενων και της νεολαίας, απέναντι στις πολιτικές και τις πρακτικές του αυταρχικού και φαύλου καθεστώτος που σήμερα κυβερνά τον τόπο και τον έχει φτάσει στα όριά του, ανοίγοντας διαρκώς βαθιές πληγές στο σώμα της κοινωνίας.

-Πρώτον: Έχοντας πετάξει λευκή πετσέτα στο ζήτημα της πανδημίας, με πάνω από 15.000 νεκρούς ήδη, με 300 απώλειες τη βδομάδα, με τη χώρα σταθερά από τον Αύγουστο και μετά στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό και με πάνω από ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστους άνω των 50, ως αποτέλεσμα επιλογών, εγκληματικών παραλείψεων, και ενός αλλοπρόσαλλου σχεδιασμού.

-Γιατί αντιμετώπισαν την πανδημία ως ευκαιρία για να μετατρέψουν το κράτος σε χορηγό της προπαγάνδας τους και άφησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο έλεός του. Γιατί η εμμονική κοσμοθεωρία τους δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν ότι τα κέρδη των λίγων δεν μπορούν ποτέ να είναι πάνω από τις ζωές των πολλών.

-Δεύτερον: Αφήνοντας τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίγει τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, παρακολουθώντας απλά τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά να πολιορκούν την καθημερινότητα του εργαζόμενου, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Και ξεπουλώντας τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, την κρισιμότερη ώρα που πρωτοφανείς αυξήσεις στο ρεύμα κόβουν τα πόδια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Τρίτον: Βάζοντας στο σημάδι τον κόσμο της εργασίας, καταργώντας το 8ωρο, θεσπίζοντας απλήρωτα 12ωρα, κρατώντας καθηλωμένο τον μισθό, διαλύοντας την Επιθεώρηση Εργασίας, ιδιωτικοποιώντας την επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας έτσι μια τρύπα 70 δισ. μεσομακροπρόθεσμα και ρίχνοντας μέσα σε αυτή την τρύπα ακόμη και το κοινωνικό μέρισμα και τη 13η σύνταξη, που είχαμε θεσπίσει εμείς και τη μετέτρεψαν σε κοινωνικό μέρισμα για να τη ρίξουν τελικά στη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης.

-Τέταρτον: Εξαπατώντας τη μεσαία τάξη που την είχαν κάνει σημαία προεκλογικά και κατεδαφίζοντας – συντρίβοντας την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με ένα πτωχευτικό που ρευστοποιεί τα σπίτια και τα μαγαζιά των πολιτών, με το φάσμα των χρεών να απειλεί τους μικρομεσαίους, τώρα που θα αρθεί ειδικά η αναστολή πληρωμών λόγω των lockdown. Με τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στη χώρα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπεται να πάνε κι αυτοί σε λίγους και εκλεκτούς όπως και τα τραπεζικά δάνεια, ώστε να γλιτώσουν οι μεγάλοι όμιλοι από τους "ενοχλητικούς" μικρομεσαίους, που πλέον η κυβέρνηση δεν αποκαλεί «ραχοκοκαλιά της οικονομίας», όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά τους αποκαλεί «ζόμπι»

-Πέμπτον: Διαλύοντας την Παιδεία, πετώντας 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων, στοιβάζοντας 25 και 30 μαθητές ανά τάξη εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, κλείνοντας και συγχωνεύοντας τμήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια εφαρμόζοντας μια τιμωρητική αξιολόγηση. Υποβαθμίζοντας τις πανεπιστημιακές μας σχολές για χάρη των φίλων τους ιδιοκτητών κολεγίων.

-Και, τέλος, μετατρέποντας το κράτος σε μαγαζί και το Πρωθυπουργικό Γραφείο σε Ανώνυμη Εταιρεία που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα, υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της βουτώντας τον δημόσιο διάλογο στο ψέμα, τη συκοφαντία, την απόκρυψη και τη διαστρέβλωση, με τη βοήθεια χορηγών και χορηγούμενων που διαπράττουν καθημερινά χυδαία αντιποίηση της δημοκρατικής αρχής της ενημέρωσης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ «ΦΑΥΛΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»...

Δημιουργώντας τη δική τους εικονική πραγματικότητα, για να τη σερβίρουν με τη μονοφωνική προπαγάνδα και τη μονότονη επανάληψη, σε έναν λαό όμως που δοκιμάζεται. Με ενορχηστρωτή βεβαίως και καθοδηγητή όλων αυτών, τον άριστο γόνο, που αποδείχτηκε όμως ένας φτηνός Βαλκάνιος Κουρτς. Ένα αντίγραφο που κρύβει την ανικανότητα και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και υποτακτικούς.

Και που τρέμει τώρα στην ιδέα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή με τις ψήφους όλης της αντιπολίτευσης για την περιβόητη λίστα Πέτσα. Για τα 40 και πλέον εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που δόθηκαν για να φτιαχτεί, να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του Μωυσή.

Και τρέμει στην ιδέα της εξεταστικής Επιτροπής πάρα το γεγονός ότι θα έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή, γιατί δεν το αντέχει.

Όπως τρέμει και τις αποκαλύψεις από τη διεθνή δημοσιογραφική έρευνα των Pandora Papers, για τις offshore και τη διαφθορά πολιτικών προσώπων, γι' αυτό και δίνει γραμμή στους ευρωβουλευτές του να μην υπερψηφίσουν για να ξεκινήσουν οι έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό το φαύλο καθεστώς, όμως, συντρόφισσες και σύντροφοι, που μεθοδικά έστησε εδώ και δύο χρόνια, δεν αξίζει στον τόπο μας. Δεν αξίζει στην Ελλάδα των δημοκρατικών αγώνων και των παραδόσεων του λαού μας

Και είναι ένα καθεστώς το οποίο, όσο ισχυρό κι αν φαντάζει, είναι αδύναμο. Μπορεί και πρέπει να ηττηθεί. Και εμείς ξέρουμε και πώς θα ηττηθεί. Κι αυτό το «πώς», το ξαναλέω, είναι να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά κράτος, το κράτος του Μητσοτάκη και το παρακράτος της διαπλοκής, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Να αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όχι απλώς πρώτη δύναμη, αλλά πρώτη και ισχυρή δύναμη, ισχυρή ώστε να καθορίσει τις εξελίξεις.

Και αυτή η νίκη και η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να ανοίξει δρόμο προς το αύριο. Να απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, τον κόσμο της δημιουργίας και όχι της καταστροφής. Την Ελλάδα του μέλλοντος, όχι την Ελλάδα του αμαρτωλού παρελθόντος.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, σε αυτό το πλαίσιο το Συνέδριό μας -που αναβλήθηκε εξ αιτίας της πανδημίας αλλά έρχεται σε μια πολύ καίρια στιγμή σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το πολιτικό σύστημα και για τη χώρα- αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία.

Οικονόμου – Ο Τσίπρας ήταν κακός πρωθυπουργός – Καλύπτει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις
«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ Τσίπρας υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός μιας καταστροφικής διακυβέρνησης με ψέματα και αυταπάτες», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «φαύλου καθεστώτος Μητσοτάκη».

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ Τσίπρας υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός μιας καταστροφικής διακυβέρνησης με ψέματα και αυταπάτες. Σήμερα προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» & ύβρεις. Θα είναι μόνος του. Δική μας έγνοια είναι η Ελλάδα που αλλάζει, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω», αναφέρει ο κ. Οικονόμου σε ανάρτησή του.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ Τσίπρας υπήρξε ένας κακός πρωθυπουργός μιας καταστροφικής διακυβέρνησης με ψέματα και αυταπάτες. Σήμερα προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με «λάσπη» & ύβρεις. Θα είναι μόνος του. Δική μας έγνοια είναι η Ελλάδα που αλλάζει, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) October 23, 2021

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline